Футболистите на Левски загубиха третата си контрола на кипърска земя срещу отбора на Висла Плоцк с 1:2.

"Сините" не впечатлиха с изявите си и не създадоха много голови ситуации като попадението, което реализираха бе от дузпа. Висла поведе в 33-ата минута с гол на Гарсия в 33-ата минута, Левски изравни от дузпа чрез Мариани в 65-ата, а в 72-ата поляците пак поведоха след красиво изпълнение на ексиграча на пловдивдския Ботев - Варела.

До момента Левски направи 1:1 с руския УФА и загуби с 0:1 от китайския Хенан в предишните две контроли, които изигра по време на подготвителния си лагер. Останалите проверки на "сините" ще са срещу Урал (Русия) на 2-и февруари, Судува (Литва) на 5-и февруари и с Чукарички (Сърбия) на 8-и февруари.

Съперникът на Левски успя да вземе аванс през първото полувреме. Висла Плоцк поведе в 33-ата минута на мача след грешка в защита на Милош Цветкович. Той не успя да пресече пас между противникови играчи и Анхел Гарсия овладя, след което технично преодоля вратаря Николай Михайлов за 1:0 в полза на поляците.

Цветкович бе замесен и в друг от по-интересните моменти от първата част. В 26-ата минута Ники Михайлов излезе извън наказателното поле и изби топката при атака за Висла. При сблъсъка с противников играч, футболистът на Висла остана на лежи на терена. Междувременно Милош Цветкович и Гиорги Меребашвили се спречкаха и мачът бе спрян за няколко минути. Наложи се дори старши треньорът на Левски Георги Дерменджиев да влезе на терена заедно с още хора от щаба и на двата тима, за да бъдат успокоени нервите сред играчите.

В 14-ата Нуно Рейш спря непозволено Адам Дзигала на границата на наказателното поле и е отсъдено нарушение, а при изпълнението Доминик Фурман не успя да отправи точен удар към вратата на „сините”.

При изпълнение на свободен удар, Давиде Мариани прати топката право в стената от играчи на Висла Плоцк при свободен удар в 23-ата минута, най-доброто положение за Левски в атака бе в 39-ата минута, когато Станислав Иванов пусна към Станислав Костов в наказателното поле, той опита да стреля, но защитник на Висла блокира удара му навреме.

В самия край на полувремето Иван Горанов върна добре топката към Мариани в наказателното поле на Висла, но той не можа да засече.

След почивката, в 56-ата минута Милош Цветкович получи извеждащо подаване, но не успя да центрира при изгодната ситуация за "сините".

В 64-ата влезлият като резерва Илия Димитров бе спрян с нарушение в наказателното поле на Висла и реферът отсъди дузпа за Левски. Давиде Мариани бе точен от бялата точка и изравни за за 1:1.

Ариел Борисюк отправи силен удар от далечно разстояние в 67-ата минута, но прати топката извън очертанията на вратата.

Тимът на Висла пак излезе напред в резултата в 72-ата минута на двубоя. Бившият футболист на Ботев Пловдив Николас Варела реализира с красив прехвърлящ удар за 2:1, а вратарят на Левски Ники Кръстев, който замени Михайлов на почивката, не успя да предотврати попадението.

В 84-ата минута добро включване в атака и центриране направи Ивайло Найденов, но нападението приключи без удар към вратата на Висла.

Левски бе без Габриел Обертан, който бе продаден в Турция, а в контролата не взе участие и Жерсон Кабрал.

Клубната телевизия на "сините" Левски ТВ предава на живо мача с Висла:


Начало на двубоя

5' Атака за Висла Плоцк. В наказателното поле на Левски навреме се намеси Хали Тиам.

7' Корнер за Левски. Станислав Иванов центрира, но никой от "сините" не успя да засече.

10' Якуб Луковски от Висла Плоцк получава медицинска помощ.

12' Атака за Левски. Милош Цветкович центрира към наказателното поле на Висла, но вратарят на съперника не бе затруднен да улови топката.

14' Нуно Рейш спря непозволено Адам Дзигала на границата на наказателното поле и е отсъдено нарушение.

15' При изпълнението Доминик Фурман не успя да отправи точен удар към вратата, пазена от Николай Михайлов.

18'  Отсъдена е засада на Станислав Костов при поредното нападение на "сините". Малко по-късно и Паулиньо се оказа в положение на засада.

23' При изпълнение на свободен удар, Давиде Мариани прати топката право в стената от играчи на Висла Плоцк.

26' Вратарят на Левски Ники Михайлов излезе извън наказателното поле и изби топката при атака за Висла. При сблъсъка с противников играч, футболистът на Висла остана на лежи на терена. Междувременно Милош Цветкович и Гиорги Меребашвили се спречкаха и мачът бе спрян за няколко минути. Наложи се дори старши треньорът на Левски Георги Дерменджиев да влезе на терена заедно с още хора от щаба и на двата тима, за да бъдат успокоени нервите сред играчите.

33' ГОЛ за Висла! Милош Цветкович сгреши при атака за Висла и пропусна топката, а Анхел Гарсия се възполза и преодоля Ники Михайлов за 1:0 в полза на Висла!

37' Добра намеса на Давид Яблонски в защита при атака за Висла. Яблонски изби топката с глава след центриране на Фурман.

39' Станислав Иванов пусна към Станислав Костов в наказателното поле, той опита да стреля, но защитник на Висла блокира удара му навреме.

45+1' Атака за Левски. Иван Горанов върна добре топката към Мариани в наказателното поле на Висла, но той не успя да засече.

Край на първото полувреме

Начало на второто полувреме

46' Две смени в състава на Левски. Ники Михайлов е заменен от Ники Кръстев, а Станислав Иванов от Илия Димитров.

50' Опасно центриране на Доминик Фурман в наказателното поле на "сините", а топката мина покрай вратата.

51' Илия Юруков заменя Антони Белмонт в състава на Левски.

56' Милош Цветкович получи извеждащо подаване, но не успя да центрира при изгодната ситуация за "сините".

59' Още една смята в Левски. Серджиу Буш заменя Станислав Костов.

64' Илия Димитров бе спрян с нарушение в наказателното поле на Висла и реферът отсъди дузпа за Левски!

65' ГОЛ за Левски от дузпа! Давиде Мариани бе точен от бялата точка за 1:1!

66' Давиде Мариани е заменен от Богдан Вашчук.

67' Силен изстрел от далечно разстояние на Ариел Борисюк, но извън очертанията на вратата.

72' ГОЛ за Висла! Николас Варела реализира с красив прехвърлящ удар за 2:1, а Ники Кръстев не успя да предотврати попадението.

74' Далечен изстрел към вратата на Левски.

75' Ивайло Найденов, Луи Нганиони и Деян Иванов влязоха в игра за "сините".

76' Още една атака за Висла, която приключи с удар към вратата на Левски.

80' Мартин Д. Петков влезе на мястото на Паулиньо в състава на Левски. Томислав Папазов също влиза в игра за отбора, воден от треньора Георги Дерменджиев.

84' Добро включване и центриране на Ивайло Найденов в атака за Левски, но нападението приключва без удар към вратата на Висла.

90' Опасна атака за Висла Плоцк, при която е отсъдена засада.

Край на мача


Левски - Висла

източник: Стефан Стоянов, Gong.bg

Стартовите състави

Левски: Николай Михайлов, Милош Цветкович, Давид Яблонски, Нуно Рейш, Иван Горанов, Хали Тиам, Антони Белмонт, Давиде Мариани, Паулиньо, Станислав Иванов, Станислав Костов.

Резерви: Николай Кръстев, Деян Иванов, Томислав Папазов, Ивайло Найденов, Луи Нганиони, Илия Юруков, Богдан Вашчук, Илия Димитров, Мартин П. Петков, Мартин Д. Петков, Серджиу Буш.

Висла Плоцк: Томас Дахне, Чезари Стефанчук, Алан Урига, Адам Дзвигала, Анхел Гарсия, Ариел Борисюк, Доминик Фурман, Гиорги Меребашвили, Якуб Луковски, Дамиан Расак, Оскар Завада.

Валери Божинов пред завръщане в Левски?

Левски - Висла

източник: Стефан Стоянов, Gong.bg

В Левски разнообразиха с джитбол

Левски продаде Обертан в Турция

Левски - Висла

източник: Стефан Стоянов, Gong.bg