Един от треньорите на Лудогорец Петър Колев похвали играчите на тима за успеха над ЦСКА в пряк двубой за първата позиция в Първа лига. Шампионите се наложиха с 3:2 след обрат над „червените“ и вече има преднина от шест точки пред „армейците“

„Стана тип английски мач. Искам да благодаря на играчите, че намериха сили да обърнат на два пъти развоя на мача. Излязоаха мотивирани, някои дори бяха пренавити, имаийки се предвид, че мачът беше с голям заряд. Тези шест точки ще ни дадат по-голямо спокойствие до края“, сподели Колев, който говори вместо изгонения през второто полувреме Димитър Димитров.

„През второто полувреме имаха една ситуация, в която имахме дори имахме числено предимство, но ЦСКА отбеляза. Това е изключително тежко психологически за преодоляване. Видях отборен дух, много емоция и жар. През седмицата имахме тактическа тренировка, в която тренирахме с двама нападатели. Това не беше нищо ново за играчите днес. Добро включване на Швиерчок днес. Лудогорец има добри състезатели, които стоят на пейката. Радвам се, че това беше полувремето на Швиерчок. Винаги е неприятно, когато изгонят треньора. Ние сме свикнали с това нещо. Всичко беше наред на пейката“, каза още помощникът на Херо.

„Този мач и тази победа ни дава добър психологически аванс, но нищо друго не е решено. Трябва да спечелим и останалите си мачое до края на сезона, или поне до последните два кръга“, завърши Колев.