Левски ще продаде един от водещите си играчи през последните 12 месеца – централния защитник Давид Яблонски. Според вестник „Мердиан мач” 26-годишният чех ще заиграе в руски или италиански тим, чието име засега се пази в тайна.

Левски си върна защитник

На „Герена” очевидно има съвсем конкретна оферта за играча, който пристигна в родния гранд като свободен агент през януари 2017 година. Самият Яблонски бил съгласен да се насочи към ново предизвикателство. „Според запознати офертата е доста солидна и „сините” ще приемат предложението, особено след като играчът е съгласен да си тръгне от „Георги Аспарухов”, подчертават от „Меридиан мач”.

По принцип Яблонски има договор за още година и половина с Левски, като разликата от идването му досега е основно в статута му сред най-високоплатените играчи на отбора.  След разтрогването си с Том Томск и пристигането на „Герена” чехът получи едно от най-високите възнаграждения, а макар то да не било променяно, в момента Яблонски е далеч от тавана на заплататите, където, например,  се намира фигура като Габриел Обертан.

Белаид пак в Левски: Знаех, че един ден ще се върна

Смята се, че подготвяният трансфер е причината Яблонски да отпадне от групата за четвъртфинала срещу Дунав за Купата на България. Той пропусна столичното дерби срещу Славия от първенството заради мускулна травма, която не е била чак толкова сериозна, че да не му позволи да излезе срещу русенци. От ръководството обаче решили да не рискуват здравето на футболиста, което би могло да осуети продажбата му.

Дотук с екипа на „сините” Яблонски има 33 мача и впечатляващите за бранител 9 гола.