Старши-треньорът на Левски Елин Топузаков даде интервю за Дарик радио ден преди последната проверка на „сините“ в Кипър. Тимът от „Герена“ ще премери сили с Партизан Белград. Ето какво сподели наставникът на родния гранд в края на втория лагер на кипърска земя:

-Искам да започна от там, че съм доволен от това, че всеки един изкара съвестно подготовката. Конкуренцията в състава е доста голяма. Имаме някакъв гръбнак, но всеки се бори за мястото си и не мога да кажа, че тези, които почнат с Партизан, ще са титуляри и в първия мач с Пирин. Това се явява като генерална репетиция, но всеки един има шанс да се пребори за място в състава.

-Останаха ли много колебания относно състава?

-Задоволен съм от конкуренцията, която имаме и ще се радвам и в бъдеще да бъде така. Надявам се да бъда затруднен в избора на състав, защото е добре всеки да иска да се доказва. В положителен смисъл искам винаги да имам колебания за състава.

-След два дълги лагера по-добър ли е колективът в Левски?

-От моите наблюдения мисля, че е по-добър. Работим добре, а момчетата се влагат. Дори да има твърди единоборства, личи че има респект към всеки един футболист. В това отношение всичко е добре. Сега въпросът е да има позитивни резултати в предстоящите мачове.

-Интегрираха ли се новите футболисти към вашите изисквания и отбора?

-Със сигурност ще има трябва малко време, но се опитват и се стараят момчетата. Те идват от други отбори, където обстановката е била различна, а и тактическите изисквания. Те са момчета с качества и смятам, че адаптацията им върви добре. Важно е да бъдат ангажирани към отбора като цяло и да се чувстват основни играчи.

-Паузата е дълга и играчите губят от формата си. Успяхте ли да ги подготвите добре във физическо отношение.

-Мисля, че да, защото целият щаб, с кондиционните треньори, се опитахме да преценим нещата от всеки един ъгъл. Гледахме да изпипаме тази част от подготовката. Искахме нещата да бъдат премерени, за да не влизаме в преумора, нещата трябва да са дозирани. Искахме да направим тази база, а от друга страна да работим и върху тактическата ни постройка по време на тренировките, които бяха с топка.

-Малко е късно да говорим за привличането на футболисти, но възможно ли е Левски да направи трансфер?

-Ако трябва да бъда честен, от моя гледна точка, вече е късно. От началото на подготовката всеки работи съвестно и на 100 %. Ясно ми е, че който и да дойде или ще е закъснял ужасно с подготовката, или ще му липсва игрова практика. Това не означава, че като сериозен клуб не трябва да имаме поглед върху всеки детайл и всеки един интересен футболист, който може да ни бъде от полза. Селекцията е отворен процес дори до края на февруари, когато затваря прозореца. Ние трябва да сме готови и да реагираме, разбира се в положителна насока.

-Как ще коментирате клипа на Валери Божинов, чрез който ви възпя?

-Валери е известен с това. Харесваме това, че в някаква степен е по-отворен и прави такива клипчета. Нито сме обидени, нито сме се възхвалили от това нещо. Това е негово решение, а лично аз се радвам, че не е забравил престоя си в Левски.