Старши треньорът на Берое Александър Томаш си позволи много сериозни критики към своя тим след края на срещата с Дунав Русе от 15-ия кръг на Първа лига. Ремито 1:1 разочарова дълбоко специалиста, който в прав текст заяви, че сред тима му има играчи, които не заслужават да носят екипа на заралии.

Срещу Берое "драконите" изплуваха от головия кошмар

„Очаквах подобен подход от Дунав след треньорската смяна. Импулсът в такъв тим е по-голям. Ние бяхме подготвени. Мисля, че нашите футболисти, когато един ден напуснат Берое, ще осъзнаят в какъв отбор са били. Всеки ден, прекаран тук от тях, е бил напразен, защото има играчи, които не заслужават да носят фланелката. Разочарован съм страшно много от поведението на нашия тим през по-голямата част от мача.”, заяви Томаш.

"Въобще не съм доволен. Като цяло в началото на мача и в началото на второто полувреме малко се доближавахме до това, което искаме. Афектиран съм много в момента. Казах и на футболистите, че някои хора ще разберат какво е Берое, когато си тръгнат от тук. Явно натам трябва да отидат нещата, защото не може да имаме две различни лица. Не съм съгласен с това. Ще анализираме с екипа, но в момента каквото и да кажа може да бъде под влияние на емоции. Пак казвам, че не съм съгласен с това положение. Няма да се примиря с това. Ще дам за пример Камбуров, който е на 37 години и гони всяка топка, а има хора, които се разхождат на терена. Това няма да го допусна. Много брак в играта. По този начин футбол не може да се играе. Вие следите всеки мач, но аз не съм съгласен с поведението на много хора. Или трябва да се променят по най-бързия начин, или трябва да се разделяме. Явно трябва да мине ток през някой, за да могат да се осъзнаят по-бързо."

„Дунав от 2 ситуации ни отбеляза гол. Аз не мога да си обясня – след аут за противника идваше битка за първа топка, после втора топка и веднага ситуация за противника. Това е недопустимо от футболисти със самочувствие, които искат да играят футбол, да се развиват и да носят екипа на Берое. Оттук нататък с много хора по различен начин ще подхождам”, зарече се наставникът на Берое.