Наставникът на Верея Александър Томаш беше доволен от факта, че момчетата му показаха мъжество и победиха Дунав с 1:0, въпреки че русенци играха по-добре и изпуснаха доста положения. Специалистът отчете именно това.

"Трудно ни беше, макар че не е лесно веднага след мач да дадем реална оценка. Ако трябва да бъда честен, днес не беше денят на Верея. Не играхме това, което трябваше да играем. Но когато един отбор не играе добре и побеждава, това означава, че вече се превръща в истински тим", сподели Томаш пред DIEMA и продължи с анализа.

"Мисля, че имаме още много неща, които да добавим, но в крайна сметка ние като треньорски екип и футболистите се научихме, че трябва да играем за точки. Най-важното за нас бяха тези три точки, които честитя на момчетата. Нямам и една забележка към тях", заяви Томаш, след което похвали и съперника.

"Дунав са наистина един много добър отбор, много си помагат, борят се здраво, добър колектив са. Те имат един проблем - трудно рушат. А ние днес ги оставихме да играят футбол. Не може да ритнат от центъра и да излизат сами срещу вратаря", сподели Томаш и се върна на своя отбор.

"Имаме добри футболисти с добри индивидуални качества, които обаче сега са подчинили всичко на колектива. В бъдеще може някой от тях да блесне и сам да донесе победата или да вкара втори и трети гол. Реално сме стъпили на земята, ние сме отбор, който ако се изхвърля и се помисли за нещо голямо, ще потъне бързо", заяви специалистът и коментира следващия мач на тима си с ЦСКА-София.

"Мачът с ЦСКА-София е бонус за нас като екип и като клуб Отиваме там със спокойствие и със самочувствие да играем футбол. Днес напрежението беше по-голямо, защото играхме за точки. Но това не означава, че няма да искам да вземем нещо от София, напротив", завърши Томаш.