Интересно мнение сподели наставникът на Берое Александър Томаш по адрес на добрия си приятел Димитър Бербатов за евентуалните информации, че той може да се завърне по един или друг начин в родния футбол. Според него, ако това наистина се случи, за бившия нападател на Манчестър Юнайтед трябва да се опъне червен килим от всички футболни хора у нас. 

Томаш сподели мнението си за Бербо в предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT, където говори и по много други интересни теми. 

"Той е човек, който може да дава съвети, докато аз трябва да убеждавам хората, че това е правилно. Дали е прав да не се връща, трябва да питате него. Ако футболист като него има желание да се върне тук, всеки, който се занимава с футбол, трябва да бяга с червения килим да го посрещне. Той само може да донесе плюс за българския футбол - реклама, общественост, медии. В България е трудно." 

"Винаги претегляме нещата, кое е плюс, кое е минус. Успелите българи трябва да си ги пазим, защото не са много. Те са примери, могат да издават книги, да дават съвети. Ако сме умни, трябва да ги слушаме, да се обогатим и да си го предадем напред", сподели Томаш.