Фондация „Димитър Бербатов” реализира за единадесети пореден път своя проект „Награди за успелите деца на България”. Това са първите учредени в България годишни награди за постижения на ученици във всички сфери на тяхната изява. Днес фондацията вече има различни последователи и се гордее, че е дала тласък на интереса към младите таланти. 

Областите, в които отличени през 2018 г. ученици могат да кандидатстват със своите постижения (сами или чрез друг) отново са Изкуства, Наука и Спорт.

Всяко българско дете – ученик от І до ХІІ клас у нас или в чужбина (както и студенти първокурсници - с постиженията си от ХІІ клас в рамките на 2018 г.), може да бъде номинирано със свои до 5 постижения - най-силните за него през годината.      

Номинациите се подават в уебсайта на проекта http://dberbatov.org/nagradi/, където детайлно са описани и условията.

Срокът за регистриране на номинации започва в 11 часа на 19 декември 2018 година до 17 часа на 8 февруари 2019 година.

За своите единадесет години, които ще отбележи на 7 април 2019 година, Фондация “Димитър Бербатов” стана широко разпознаваема като фондацията на младите таланти. Желанието на победителите в различни състезания да принадлежат към общността на „Успелите деца на България“ утвърди проекта като необходим, мащабен, успешен и устойчив. В хиляди се измерват кандидатурите, които постъпват за обработване в периода на номиниране.

„Успелите деца на България” е нашият първи и собствен проект, с който основателно се гордеем", заяви футболната звезда Димитър Бербатов и добави: „Продължаваме ден по ден да градим общност от деца, родители и учители – силни и стойностни отношения, които не се създават за един ден и за едно връчване през годината. Когато започвахме, почти с укор ни питаха защо точно тази кауза сме избрали, има ли изобщо „такива таланти”. Още по-малко пък някой беше помислил да връчва награди на изявени деца за цялостното им представяне през годината. А сега вече ни повтарят други фондации, медии, държавни и местни институции. Значи сме подарили добра идея и тази група деца започна да получава повече внимание. Докато пътувах с книгата из страната, срещнах доста от „нашите“ деца, вече готови да се номинират за 2018 година. Затова очаквам обичайно силна кампания. Ти можеш да си един от нас!"

„Винаги съм нетърпелива да видя какво се е случвало с децата през изтичащата година. Нашият проект е като панорамна снимка на изявите на учениците в изкуствата, науката и спорта. За нас не престава да бъде изключително интересно да следим развитието на децата през годината и през годините. За да е успешна кампанията, информацията за нея трябва да стигне до всеки, който има кого да номинира. За разпространението и отново ще разчитаме основно на социалните мрежи, на подкрепата на родителите и ръководителите на нашите деца, с които сме една голяма общност – познаваме се и поддържаме постоянен контакт. Винаги разчитаме и на отзивчивостта на националните медии, традиционно активно ни подкрепят и регионалните. Ще бъдем признателни на всеки, който сподели тази информация. Нека всяко дете, което има шанс да стане част от Клуб 2018, да знае, че от 19 декември до 8 февруари приемаме номинации. Ние сме известни със своите изисквания и със сериозния и отговорен подбор, който правим. На този подход се дължи високата стойност на нашите отличия“, сподели Димитрина Ходжева, изпълнителен директор на фондация „Димитър Бербатов“.  

Целта на годишните “Награди за успелите деца на България” е преди всичко да поощри изявените деца и да стимулира тяхното развитие, обозначавайки постиженията им като значими за цялото общество. Той  възпитава в уважение към успеха, основан на талант и усилия, в целеустременост, желание за изява и самоусъвършенстване. Димитър Бербатов и екипът на фондацията се надяват, че тези деца един ден ще подкрепят социално слабите, както и талантите, които идват след тях.

От първата кампания досега са постъпили десетки хиляди номинации за деца от над 200 града и над 50 села в цялата страна, както и българчета от БУЧ в Англия, Германия, Франция, САЩ, Испания, Португалия, Австрия, Дубай, Кувейт и други краища на света.

Всяка година пробоно за фондацията работят дигитална агенция e//marketing и United Partners – агенция, специализирана в интегрираните маркетингови комуникации.

Повече за проекта можете да четете в неговия уебсайт: http://dberbatov.org/nagradi/ и да следите неговия статус във Фейсбук страницата: http://on.fb.me/QFD3NB