Призив за пълен стадион за предстоящото дерби Левски - Лудогорец направи треньорът на баскетболния тим на "сините" Константин Папазов. Той даде обширно интервю пред "Дарик радио", в което призова положителната енергия около отбора да бъде използвана подобаващо и затова "Герена" да бъде пълен. 

Според него, действията на ръководството и най-вече на собственика Спас Русев в последните дни, са причина феновете да се отблагодарят за хубавите неща, случващи се с отбора им и да го подкрепят.

В собствения си стил, той призова за "15 хил. октана гориво" на "Герена" в сряда, какъвто е капацитетът към момента на съоръжението. Ето и какво каза Папазов в ефира на "Спортно шоу Гонг":  

"Стратегически е възходът на Левски. Всичко на "Герена" води до еуфория в момента. Това обаче започна още в зала "Универсиада" през февруари. Двете страни тогава имаха своите различия. Хубавото тогава е, че Красимир Иванов успя да овладее една настръхнала маса, която вече 8 години страда за любимия си отбор." 

"Левски вече видимо е финансово стабилен. Връщам се толкова назад, защото сега е лесно всички да се закачим за еуфорията. Хората, които помагат на Левски, трябва да помагат със сърцето и душата си." 

"Искам да благодаря на г-н Русев от името на всички фенове. През февруари той надмогна егото си, "изстина" след първоначалните си намерения и остана. И сега вече си личи, че е "заразен", най-хубавото е да си "заразен" с Левски." 

"На Левски му трябва малко добро да му се случи. Това е, за да може този огромен капитал от фенове да заемат своята тежест в клуба. В Лудогорец има по-добра организация и по-добър отбор, както и по-голяма финансова стабилност."

"Но Левски може да изравни по класа Лудогорец, по организация и стратегия. Тогава ще излезе на преден план това, което никой друг в България няма - голямата любов. Затова е Отборът на народа." 

"Хората, създавали Левски, едва ли са имали представа колко обичано нещо създават. Това, което те са създали, ние трябва да го пазим като очите си. Моето мнение е, че всички легенди трябва да са на стадиона. Аз лично смятам, че всеки, който си тръгва, трябва да остава левскар." 

"Левски е различна магия и затова апелирам към легендите да забравят разделите, а да помнят дългите години, в които са радвали хората. Апелирам към тях да се сетят кога са били засмени и кога са скандирали имената им." 

"Видимо е различно поведението на този собственик и се радвам, че започва да строи една къща. Той взе треньор-авторитет, има своето присъствие пред отбора. Затова съм щастлив, че когато Делио Роси пое Левски и в най-тежката първа седмица, дойде победата в Благоевград. И сега тези играчи са готови да отидат и на Луната с него." 

"Играта на Левски е тази, която ще върне хората на стадиона. Сега те са заедно. Това са знаци от съдбата, че преместиха мача с Лудогорец на 6 септември, Деня на Съединението."

"Много по-силно от евентуалната победа ще е знакът, че сме заедно, че стадионът е пълен. най-голямата награда за свършеното от собственика и футболистите през седмицата ще е стадионът да е пълен."

"Мечтата ми е да има даже хора извън стадиона, да се слагат видеостени за тях. Длъжни сме, когато се случва нещо добро, да подадем ръка. Повече отвсякога имаме нужда от пълен стадион, това е данът на феновете за усилията на Спас Русев и ръководството." 

"Сега се случва нещо позитивно, нека яхнем вълната и сега ни трябва попътен вятър. Тези 36 хил., които бяха на юбилея, трябва малко повече от една трета да са на стадиона. Необходими са, за да получи Левски заслужената награда за усилията си в последните дни. Като влезе Русев на стадиона и види, ще му даде енергия и вяра, че е по правилния път."

"А пътят е дълъг. Само 10 години след Шампионската лига виждате на какво дередже. Барселона и Челси лесно пълнят стадиона, сега трябва да се докаже това. Ние можем да сме с най-скъпото трето място, но можем и да бъдем шампиони. Левски има нужда от хората си, от феновете си." 

"Никой не знае, българинът е песимист по принцип. Ние не можем да се зарадваме на хубавото. В момента има една еуфория, но не можем да се зарадваме на това, защото сме свикнали с лошото."

"6 септември е една велика дата, иска ми се тя да е различна за Левски. Ракетата е готова, левскарите трябва да докажат, че са най-много и Левски е най-обичан, трябва да има 15 хил. октана гориво на "Герена" в сряда", заяви Папазов.