Повече от седем месеца изминаха от единственото поражение на ЦСКА в Първа лига. С инструментален принос за забележителната серия на „червените“ е футболист, който дойде през лятото, но много бързо се превърна не само в основна фигура за тима на Стамен Белчев, но и в любимец на феновете.

Сега очакванията и към Тиаго Родригес, и към ЦСКА са огромни докато „червените“ гонят своята 32-ра титла.

„Направихме силен лагер в Испания. Сега предизвикателството е да продължим да го правим и да надграждаме не само във всеки мач, но и във всяка тренировка“, коментира Родригес.

С осемте си гола до този момент през есента, Тиаго се превърна във втория реализатор на отбора след Фернандо Каранга и помогна на „червените“ да задържат върховото постижение по отбелязани голове в елита. „Армейците вкараха 47 гола само в рамките на първите си 20 двубоя, а на старта на пролетта добавиха нови пет към актива си.

Срещу Верея обаче, Тиаго не бе сред реализаторите, като бе върнат по-назад в системата на Стамен Белчев за мача. През цялата подготовка, а и във въпросния двубой, Родригес бе използван като вътрешен полуазщитник.

„За мен това не е нещо ново. И в предишните отбори съм действал в подобна роля в сърцето на халфовата линия. Чувствам се добре там. Дори играя повече с топката. Единственото, което за мен има значение е да бъда на терена и да бъда в помощ на ЦСКА. Не ме интересува дали ще играя зад гърба на нападателя или по назад. И на двете позиции съм сигурен в себе си. Аз съм футболист, който обича да владее топката. Да бъда въвлечен в играта и тази роля сега ми приляга. За всеки на този пост е важно да не се притеснява да изнася топката. Разбира се, в тази ситуация имам повече дефанзивни задачи, но това не ме тревожи. Винаги съм опитвал да помагам в защита. Не смятам, че головата ми форма ще пострада от това. ЦСКА играе атакуващ футбол и шансове се разкриват пред всички. Вижте колко защитници вкараха голове“, каза още халфът на ЦСКА.