Наставникът на Черно море Илиан Илиев заяви, че подходът на варненци за гостуването им на ЦСКА от 22-ия кръг на Първа лига ще бъде различен, сравнено с този от преди седмица в домакинството с Берое. Тогава „моряците“ поведоха с 1:0, но в последствие заралии направиха пълен обрат и победиха с 4:1.

Тимът от морската ни столица ще направи визита на „Българска армия“ в петък от 17.30 часа. Срещата ще може да следите с Gong.bg, по GONG PLAY, по DIEMA SPORT, по PLAY DIEMA XTRA и по Дарик радио.

„Естествено най-важното нещо е да сме концентрирани  и да не изиграем добър мач срещу добър тим. В предния двубой загубихме концентрация на няколко пъти и затова загубихме. Мачът бе равностоен. Но най-важно е да сме концентрирани. Наясно сме, че ни очаква труден двубой. Знаех програмата, когато дойдох в Черно море и че ме очакват мачове с първите четири тима в класирането. Имаме 20 и няколко футболисти и трябва да сме готови“, започна Илиев.

„Гледахме видео от предния мач. Видяхме как сме допуснали головете, от подценяване на ситуацията, а и малко и късмет на изпълнителя“.

„Мачовете идват един след друг, няма да ни е лесно предвид целите ни. Искаме да изиграем добър мач и ако може да вземем нещо“.

„Няма да подходим по същия начин като с Берое. Там поведохме с 1:0 и се прибрахме. Пресирахме високо. Както казах, важно е отборът да е компактен, да държим топката, а когато я загубим преходът да е по-бърз от предния мач“, добави специалистът.

„Може да се окаже плюс за младите футболисти. Те изкараха подготовката с големите. Нормално е да дойде момент, когато ще разчитаме на тях. Важно е в тези месеци до края, да видим хората, с които работим. Да се опознаем като характери, Има много момчета. Не ги делим на млади и стари. Щом бяха на лагер с нас, те знаят, че ще разчитаме на тях и в първенството. Никой няма да получи шанс обаче даром“, обясни още Илиев.

Що се касае до цифрите, които не са услуга на варненския тим по отношение на мачовете му с „червените“ в последните месеци, треньорът каза: „Статистиката е важна, но всеки мач има ново начало и своя история. Дано сме осъзнали грешките отпреди. И да подходим концентрирано. Предния мач имаше усилия, но пропиляхме това, което имахме. Трябва да си извадим изводите и да не допускаме тези грешки“.

„Работим да изглеждаме по-добре. Доста играчи преди да поема Черно море още преди да дойда, бяха освободени. Ние освободихме двама, така се оказа, че в първия двубой имахме 6-7 нови. Дали ни е стигнало времето за сработване, това е друг въпрос. Надяваме се с времето да изглеждаме по-различно и да побеждаваме“, коментира за финал Илиан Илиев.