Нападателят Ларс Велдвайк пристигна на „Българския армия” за финални преговори с ЦСКА, предаде вестник „Тема Спорт”. 26-годишният футболист е бил във ВИП ложите и е изгледал на живо победата на „червените” с 1:0 над Берое във финалния кръг от Първа лига за сезон 2017/2018.

Велдвайк има двойно гражданство, тъй като родителите му са южноафриканци, но самият той е роден в Холандия. Кариерата на 196-сантиметровия играч стартира във Волендам, а впоследствие преминава през Утрехт, Додрехт и Екселсиор, преди да дойде време за първото му излизане в чужбина. През 2014 година Велдвайк бива продаден на Нотингам Форест, за когото изиграва само 12 мача, без да се разпише. Следва сезон под наем в Цволе, а след това идва редът на белгийския Кортрейк и норвежкия Олесун, където играе като преотстъпен. През миналото лято Грьонинген откупи Велдвайк от Кортрейк срещу сумата от 375 хиляди евро.

„Тема Спорт” информира, че холандският тим не смята да задържи нападателя да края на неговия договор, който по принцип изтича през лятото на 2020 година. Всъщност двете страни вече са се били договорили за раздяла по взаимно съгласие през лятото. През настоящата кампания в Ередивизи Велдвайк записа 17 мача и 1 попадение.