Бившият нападател на Евертън  Ласина Траоре е много близо до трансфер в ЦСКА. Котдивоарският реализатор може да премине на „Българска армия” със свободен трансфер, след като договорът му с бившия му клуб – Монако изтече през това лято.

Това твърдение излезе в румънската телевизия Libertatea. Новината излиза часове, след като наставникът на ЦСКА Нестор Ел Маестро довери пред DIEMA SPORТ след срещата с Локомотив Пловдив, че няма да вкарва напрежение в „червеното” ръководство за закупуването на нов нападател, макар да желае още един след пристигането на Мауридес.

Траоре е преминал през мнозина отбора през кариерата си, като най-знаковите му трансфери са в руския Анжи, Монако и Евертън. Високият два метра и три сантиметра нападател също така е играл за московския ЦСКА, а за последно е носил фланелката на френския Амиен. 

Снажният нападател бе отпратен в Амиен под наем от отбора от Княжеството, но договорът му с монегаските изтече, а те не пожелаха да го подновят. В кариерата си той има 231 срещи във всички клубове, вкарвайки 75 гола.

Котдивоарецът регистрира трансфер в Монако през 2014 за 18 милиона евро. Монегаските пращат нападателя си под наем в английския Евертън две седмици по-късно, а през лятото „карамелите” го закупуват за 13 милиона евро.

Сериозен интерес към Траоре има и от Стяуа. Собственикът на румънския гранд Джиджи Бекали е можел да закупи котдивоареца през 2011 година за 4 милиона евро, но сега може да го вземе без пари. Тогава Траоре се е подвизавал с екипа на Клуж.

Според Libertatea, Стяуа подготвя офанзива в преговорите си с 28-годишния стрелец, но същевременно медиите в северната ни съседка потвърждават, че нападателят е в заключителни преговори с ЦСКА.

 Преговорите с ЦСКА ще бъдат финализирани, ако нападателят не получи по-сериозна оферта от Стяуа.

Подкрепи ЦСКА във Виена! Виж на galera.bg как да отидеш до австрийската столица и да бъдеш близо до своите любимци!