"Изключително съм удивен и изумен. Той си е казал нещата, както мисли, но в тях има малка доза истина. Мачът протече нормално в рамките на феърплея", коментира капитанът на Лудогорец Светослав Дяков, който бе замесен в расистки скандал.

Дяков съзра в атаката срещу него атака срещу шампиона Лудогорец.

Расистки скандал с Дяков, наричал ветерана Маркес "мангал" и "маймуна"

Ветеранът на Оборище Ели Маркес обвини Светльо Дяков, че го е наричал с думи като "мангал" и "маймуна" по време на мач срещу втория тим на Лудогорец.

Отговорът на Дяков: Той започна да ме псува, нелепо е да се говори за расизъм

"Имаше може би 3-4 спречквания, които ги има във всеки мач. Дори не помня точно ситуацията. Наистина задържах топката и той започна да ме псува и обижда. Със сигурност не съм му останал дръжен, но да му обвинява в расизъм е меко казано смехотворно. Не деля хората по цвета на кожата им. Малко е слабо това изказване според мен на господина", каза още Светослав Дяков и продължи:

"Капитан на Лудогорец съм от доста години, идвали са футболисти с всякакъв цвят на кожата и да ме обвинява в расизъм е смехотворно."

Дерменджиев: Абсурдно е Дяков да е обиждал Маркес на расова основа

"Не вярвам в конспирации, но това наистина ме шокира. Ясно ми е, че Лудогорец е на върха и отвсякъде се стремят да го атакуват. Чрез атаката срещу мен, атакуват и клуба. Силно се надявам просто да е бил много афектиран от мача и затова да е реагирал така, защото нямам обяснение. Изненадан съм от това негово действие. Абсурдно е да се твърди такова нещо. Със сигурност близките ми са притеснени, но те знаят какъв човек съм и няма да се пречупя", заяви Светльо Дяков.