Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев заяви пред клубния сайт, че ситуацията около расиситкия скандал между Светослав Дяков и Ели Маркес е абсурдна. Наставникът на "орлите" защити футболиста си, като допълни, че е невъзможно капитанът на българския национален отбор да е употребил каквито и да е обидни думи срещу футболиста на Оборище Панагюрище.

Маркес обвини Дяков, че го е наричал с думи като "мангал" и "маймуна" по време на мач срещу втория тим на Лудогорец. Малко след като се появи изявлението на ветеранът на Оборище, капитанът на "орлите" сподели, че е изумен от обвиненията и това според него е "целенасочена атака с неясна цел".

Отговорът на Дяков: Той започна да ме псува, нелепо е да се говори за расизъм

„Абсурдно е Светослав Дяков да е обиждал на расова основа Ели Маркес. Гарантирам го като треньор на отбора“, коментира треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев. 

Расистки скандал с Дяков, наричал ветерана Маркес "мангал" и "маймуна"

„Съни е капитан на Лудогорец. Той е обединителната фигура. Още от началото на проекта той винаги се е отнасял с огромно уважение към чужденците. В мача срещу Оборище имаше спречквания. Двубоят беше здрав. Но расизъм не е имало. С тези измислени обвинения дали пък някой не иска да създаде конфликт между Дяков и чужденците в нашия клуб“, допълни Дерменджиев.