Светкавичен обрат на Берое срещу Ботев остави старозагорци непобедени от началото на сезона в Първа лига. Берое записа успех с 2:1 и така натрупа 8 точки от две победи и две равенства до момента. Тимът на Ботев пък остава с 6 точки след две победи и две загуби в срещите до тук.

Само в рамките на 7 минути Ботев поведе и се оказа в ролята на догонващ. Гостите откриха в 78-ата минута чрез Стивън Петков. В 83-ата влезлият като резерва Рубен Бригидо изравни за 1:1, а в 85-ата автогол си отбеляза Костадин Ничев и Берое поведе с 2:1.

Мачът бе под номер 100 в шампионата на България между тези два съперници и Берое записа 36-и успех срещу 38 за пловдивчани. Ремитата са 26.

ВИЖТЕ РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ МИНУТА ПО МИНУТА

Първото полувреме приключи без попадения, като домакините бяха по-активни. Берое ораганизира няколко обещаващи атаки, но без да застраши сериозно вратата на съперника с изключение на 36-ата минута, когато Ерело Алкан пропусна да се разпише.

В 26-ата Лъчезар Балтанов отправи далечен удар по земя, който обаче не затрудни вратаря на старозагорци. Душан Перниш. Густаво Афонсо проби в 32-ата минута в атака за Ботев, но загуби равновесие и топката му бе отнета.

Най-сериозната възможност за Берое бе точно в 36-ата минута. Борислав Цонев центрира в наказателното поле на Ботев от ъглов удар, а Ерол Алкан от много изгодна позиция не успя да засече топката във вратата.

Минута по-късно Мартин Камбуров нахлу в наказателното поле на Ботев, но загуби баланс и падна. Макар Камбуров да поиска дузпа, реферът не отсъди нарушение, а не даде сигнал и при последвалото единоборство между Боби Цонев и Йордан Минев. В самия край на първата част Тодор Неделев от пряк свободен удар прати топката високо над вратата на Берое.

Берое тръгна добре и след почивката. В 53-ата минута Александър Цветков бе изведен отлично от Камбуров и стреля, но Даниел Кайзер се намеси добре и спаси вратата си. Малко по-късно с хубав изстрел Мартин Райнов прати топката встрани от вратата на Ботев.

Меска падна в наказателното поле на гостите в 57-ата минута, но Костадин Ничев игра чисто срещу футболиста на Берое. Минута по-късно след разбъркване, топката стигна до Мартин Райнов, който стреля над вратата на "канарчетата".

Ботев търсеше своите шансове и в 74-ата минута Тодор Неделев пусна отлично в наказателното поле на Берое, където на скорост влизаше Лъчезар Балтанов, но той не успя да засече топката във вратата.

Футболистите на Ботев обаче успяха да открият резултата в 78-ата минута. Стивън Петков засече отлично с глава центриране на Филип Филипов и откри резултата за 1:0 за пловдивчани. Филипов получи чудесно извеждащо подаване от Тодор Неделов по десния фланг на атаката на пловдивчани.

Домакините успяха бързо да върнат равенството. В 83-ата минуа Рубен Бригидо засече с глава центриране на Борислав Цонев в наказателното поле на Ботев и вкара красив гол за 1:1.

Пълният обрат в полза на старозагорци дойде само две минути по-късно и в 85-ата Берое поведе с 2:1. Костадин Ничев си отбеляза автогол след като засече топката след центриране на Борислав Цонев и в крайна сметка Берое ликува с победата в мача.

Стартовите състави

Берое: Душан Перниш, Ерол Алкан, Меска, Александър Цветков, Мартин Райнов, Барислав Цонев, Иван Бандаловски, Александър Василев, Камен Хаджиев, Иван Минчев, Мартин Камбуров

Ботев: Даниел Кайзер, Филип Филипов, Критиан Димитров, Костадин Ничев, Йордан Минев, Радослав Терзиев, Лъчезар Балтанов, Васил Шопов, Густаво Афонсо, Тодор Неделев, Стивън Петков

FT
Берое Берое
Ботев Пд Ботев Пд
2
1

крайно класиране

# Отбор Играч Точки
1. Лудогорец Борислав Цонев 34.62%
2. Лудогорец Стивън Петков 26.92%
3. Лудогорец Мартин Камбуров 14.1%
4. Лудогорец Тодор Неделев 5.13%
5. Лудогорец Александър Цветков 3.85%
5. Лудогорец Мартин Райнов 3.85%
6. Лудогорец Камен Хаджиев 2.56%
6. Лудогорец Душан Перниш 2.56%
6. Лудогорец Рубен Бригидо 2.56%
7. Лудогорец Даниел Кайзер 1.28%
7. Лудогорец Васил Шопов 1.28%
7. Лудогорец Радослав Терзиев 1.28%
8. Лудогорец Ерол Алкан 0%
8. Лудогорец Вандерсон Виана 0%
8. Лудогорец Алфредо Мартинс 0%
8. Лудогорец Кристиян Добрев 0%
8. Лудогорец Радослав Апостолов 0%
8. Лудогорец Меска 0%
8. Лудогорец Иван Бандаловски 0%
8. Лудогорец Александър Василев 0%
8. Лудогорец Иван Минчев 0%
8. Лудогорец Филип Филипов 0%
8. Лудогорец Кристиян Димитров 0%
8. Лудогорец Костадин Ничев 0%
8. Лудогорец Йордан Минев 0%
8. Лудогорец Лъчезар Балтанов 0%
8. Лудогорец Густаво Афонсо 0%
8. Лудогорец Серкан Юсеин 0%