Футболистът на Монтана Стивън Петков заяви, че би играл във всеки отбор от Първа професионална лига в това число и ЦСКА, въпреки че е юноша на Левски. Нападателят бе избран за Играч на 13-ия кръг в традиционната анкета на Пресклуб България, като говори пространно по всички актуални теми около себе си. Петков засегна и раздялата си с Берое, както и отношенията си с вече бившия наставник на заралии Александър Димитров.

„Бих играл във всеки клуб от Първа лига, в това число и в ЦСКА. Въпрос на професионализъм е. Гибона как е играл и в Левски, и в ЦСКА? Стига всичко да е ОК и стига клубовете да се договорят, аз да съм доволен, да има комуникация и консенсус. Защо не?!“, започна Петков.

„Не мисля, че това е причината да се разделям с клубовете, че съм конфликтен. Така се случи, в моя живот, че във всеки клуб, в който съм бил, се случваше нещо, което ми изиграваше лоша шега. Общо взето мисля, че по-скоро съм попадал в неподходящия момент на неподходящите места“, каза още Петков.

„Имам какво да кажа по темата за Левски, и за Лудогорец и за Берое. Всяко нещо си е отделно. Но мисля, че сега не е моментът за тези неща“, коментира за бившите си състави играчът.

„Левски ми даде път към футбола. Наскоро казах, че когато играя срещу отбори, в които са съм бил, винаги мачовете са по-специални за мен, от гледна точка на това, че доста време съм бил там. Израснал съм в Левски. Познавам много хора. И да, мога да кажа, че ще бъде малко по-специален мачът срещу Левски за мен. Очаквам да излезем и да играем така, както срещу Ботев Пловдив. Хубаво е сега, че има пауза и можем да се подготвим“.

„Не съм си подготвил послание на фланелката, защото може да ми станат 5 жълтите картони и да не играя в следващия мач“, каза шеговито Стивън Петков.

„Лично аз не знам за интерес към мен от клубове от Първа лига. Може и да има“.

„Мислил съм и за кариера извън България. Това е целта на всеки млад футболист. Бил съм в чужбина. Видял съм как работят там, как се държат. Това е моята цел в момента“, добави Петков.

„Не е моя работа да коментирам Вутов. Не си спомням на каква възраст отиде в чужбина. Това си е негов избор. Гледаме сега мачове, европейски турнири, Шампионска лига...Виждате ли хората на каква възраст какви мачове играят. Ние тук до 23 години сме юноши“.

„Мисля, че не трябва да наблягаме само на физическата подготовка. В чужбина гледат дребните детайли и като го правят това, така и се получават големите неща. При нас гледаме отстрани, по-лежерно. Това е мое лично мнение. Затова мисля, че не става дума само за физическа подготовка, а за всичко. Когато бях в Блекбърн, хората там преди мач, преди да си оправят прическите, не излизат на терена. Те искат всичко да им е наред. Тук, ако те видят да си правиш прическата, викат „виж го звездата“ и прочие. Затова другите са на светлинни години пред нас“, сподели разбиранията си Петков.

За фленелката с надписа адресиран към бившия треньор на Берое Александър Димитров, Петков обясни: „Не съжалявам. Трябвало е да я покажа, показал съм я. Ако не бях вкарал, нямаше да я покажа. В следващия мач“.

„Шефовете от Берое, футболистите и всички в Стара Загора знаят защо показах тази тениска. За тези, които мислят, че това е непрофесионално и детинско, искам да кажа, че когато разбрах кой ще е треньор на Берое, аз исках да разбера моето бъдеще. Агентът ми отправи молба за среща, защото аз исках да видя какво мисли новият наставник. Беше отвърнато, че когато той дойде в Стара Загора, ще ме потърси. След 20 дни разбрах, че той е там, но не ме потърси. Аз разбрах какво иска да ми каже. Бях накаран по всякакъв начин да напусна клуба. Не искам да влизам детайли как са ме карали да тренирам и как са се държали с мен. Докато дойде най-сладкото за него да излезе пред вас, медиите, и публично да каже, че съм дебел и че няма как да заместя никого в състава, и че той няма нужда от такъв футболист. Това е некоректно отношение. Всеки ден аз бях отстрани на отбора. Тичах сам. Тренирах отделно. И така се стигна до този развой“.

„Аз никога не съм се карал и не съм имал конфликт с отбора на Берое. Когато Петър Хубчев ме взе в отбора, имах цялата подкрепа от всички. И до ден днешен знам, че имам морален ангажимент към този отбор. Но с идването на Александър (бел. ред. Александър Димитров) започнаха тези мои проблеми. Аз не го приемам за тежка раздяла това“.

„Аз съм вярващ. Преди мач си имам една снимка от моя баща, който почина. На нея има надпис. Чета си го. Надписът гласи, че добрите хора никога не си отиват от този свят и че те ни помагат да вървим нагоре“, продължи Петков.

„Не страдам за това, което се случи в кариерата ми до момента. Научих се да преглъщам по-бързо нещата и да продължавам напред“.

„Очаквам да бием Беларус“, отсече за финал Петков, който добави, че е гласувал на президентските избори.