Голямото дерби на третия кръг на Първа лига между Левски и Лудогорец намери отзвук и в съседна Сърбия. Местното издание "Моцарт Спорт" отбелязва успеха на "сините", който дойде с попадение в последните минути и прави заключение, че разградчани не са чак толкова страшни, колкото показаха по време на мача с Цървена звезда от Шампионската лига в Белград преди две седмици. 

Интересът на сърбите е продиктуван не само от скорошните битки между шампионите на двете страни, а от факта, че наставник на столичния гранд е Люпко Петрович, който все още се ползва със статут на величие в западната ни съседка заради единствената европейска клубна титла, която спечели с Цървена звезда през 1991 г. 

"Старият вълк Люпко Петрович показа, че още е в пълната си сила и показа на Звезда как се бие Лудогорец" беше заглавието на изданието, което впоследствие прави и анализ на срещата. 

"Нито Лудогорец е такъв велик отбор, нито бразилците в състава му са такива магьосници, каквито ги изкарахме тук след мачовете с Цървена звезда. Напротив, Лудогорец е доста уязвим и това беше разкрито от един от най-титулуваните сръбски треньори Люпко Петрович, който сега води Левски."

"Най-големият отбор в България победи Лудогорец с гол в продължението на младока Краев. Но важното е, че Петрович демонстрира какво е лекарството срещу латиносите в състава на този съперник. Агресивната игра на Левски уби устрема на Вандерсон, Марселиньо, Кафу, Кешеру и цялата офанзивна мощ на Лудогорец, а Дерменджиев нямаше отговор на това."

"И когато имаше някакви малки шансове пред вратата на Левски, бившият национал на Сърбия Боян Йоргачевич се справи по великолепен начин. И в резултат на всичко това дойде победният гол в последните минути. И просто Петрович показа, че въпреки възрастта, уменията му са всепризнати и не е загубил нищо от тях", написа "Моцарт Спорт" в анализа си на мача.