Наставникът на ЦСКА Стамен Белчев се отнесе много критично към представянето на отбора си след победата с 1:0 над Септември София в 5-ия кръг на Първа професионална лига. Белчев заяви, че е доволен единствено от трите точки, като посочи редица слабости в играта на своите.

Треньорът в прав текст заяви, че неговите възпитаници са подценили Септември като противник.

„Може би имаше подценяване на мача. Нямаме право на това срещу нито един съперник. Септември игра повече в собствената си половина, а ние през по-голямата част не успяхме да намерим правилния път към вратата им. Не успяхме да използваме фланговите хора. През повечето време се блъскахме като в стена”, коментира Белчев.

ЦСКА се измъчи с костелив Септември, би го трудно

„Ние сме длъжни и в такава сгъстена обстановка, когато противникът се прибере в собствената половина, да намерим противодействие. За съжаление, днес не се получи.”

„Разбира се, че трябва да има скорост в атаката, да има пасове, които да са в дълбочина, а след това да използваме фланговете и да има завършващ удар. Не успяхме да вкараме малкото си положения и да си решим мача.”

„Ударихме три греди, Густаво Кулма пропусна, не съм сигурен кой още през второто полувреме. Имахме 5-6 положения в мач, в който противникът игра пред собствената си врата. Да, не е много, но не и малко. Доволен съм само, че спечелихме трите точки. Нищо друго в течение на мача не се получи.”

„Това са футболистите, с които работим до момента. Ако има нещо, ще разберете. Ако има човек, който си заслужава, който ще вдигне класата, тогава ще видим. Симеон Славчев? На този етап той не е опция за нас.”

„Трябва слабостите, които проявихме днес, да ги изчистим и в следващия мач (гостуването срещу Берое – б.р.) да изглеждаме по различен начин”, завърши Белчев.