Отборът на Верея взе точка при гостуването си на Монтана в двубой, приключил при 1:1. Мачът от 19-я кръг на Първа лига се игра на Грандския стадион в Ловеч при тежки условия заради падналия снеговалеж.

Верея поведе със спорен гол още в 6-ата минута на Георги Ангелов, а Атанас Илиев изравни за 1:1 в 38-ата минута.

С хикса, Верея натрупа 23 точки и поне временно изпревари на седмото място в класирането тима на Берое, който е с 22 и мач по-малко. Старозагорци прекъснаха серията си от две поражения и имат повече основания да са доволни от спечелената точка.

Отборът на Монтана остава на последно място във временното подреждането, а след четирите поредни загуби записа девета точка в актива си. Монтанци обаче ще останат с мач по-малко, тъй като още не са изиграли отложения си двубой с Лудогорец.

ВИЖТЕ КАК СЕ РАЗВИ МАЧЪТ МИНУТА ПО МИНУТА

Гостите поведоха в 6-ата минута с изключително спорно попадение на Георги Ангелов. Той шутира, Христо Иванов не се намеси добре, а реферът Драгомир Драганов предени, че топката е минала голлинията за 1:0 в полза на Верея.

Категоричното заключение за това беше на рефера зад аутлинията Николай Йорданов. По-късно модерните технологии в студиото на телевизията, която излъчва мача – DIEMA, показаха, че топката не е преминала с пълния си обем голлинията.

След гола футболистите на Монтана поеха инициативата, като първата по-опасна ситуация бе в 18-ата минута. След центриране на Даниел Генов към Сергей Георгиев, той стреля от въздуха в наказателното поле и Караджов трябваше да се намесва с добро спасяване.

Домакините стигнаха до изравнително попадение в 38-ата минута. Костадин Дяков центрира към наказателното поле на Верея, а Атанас Илиев успя с глава да изпрати топката в мрежата на гостите за 1:1.

Верея имаше шанс за втори гол в 65-ата минута, когато Еуженио намери Васил Калоянов, който прати топката над напречната греда на Монтана.

Гостите обаче останаха с човек по-малко в 78-ата минута заради втория жълт и съответно червен картон за Илиас Хасани и така Верея във втори пореден мач остана с 10 души на терена.

В самия край на мача, Монтана организира не лоша атака, която завърши с удар с глава на Атанас Илиев, който обаче не затрудни Иван Караджов.

Стартови състави:

Монтана: Христо Иванов, Тихомир Трифонов, Иван Михов, Шоко, Костадин Дяков, Андреас Васев, Антон Полюткин, Даниел Генов, Петър Атанасов, Сергей Георгиев, Атанас Илиев

Верея: Иван Караджов, Здравко Илиев, Илия Мунин, Илиас Хасани, Костадин Слаев, Васил Калоянов, Георги Ангелов, Илиян Йорданов, Педро Еуженио, Георги Андонов, Осман Балде