„Настроението в отбора е различно. Дори в днешния мач, който го играхме заради честта на отбора, за феновете се видя. Не сме си правили никакви сметки. Излязохме да играем футбол и спечелихме с 3:0. Това ми подсказва, че въпреки трите мача навън, има промяна в поведението“, заяви старши треньорът на Берое Ферарио Спасов след категоричната победа с 3:0 над Нефтохимик в Стара Загора.

Предвид този резултат и загубата на Пирин от Локо Горна Оряховица по-рано днес, стана ясно, че Берое ще има за съперник в баражите отбора на Ботев Пловдив.

„Двамата нападатели днес ни помогнаха да има повече агресивност в играта ни. В този мач се получи, за разлика от мача с ЦСКА. Знаем, че и класите на двата отбора са различни. Решихме в този мач да бъдем по-агресивни. Целият отбор работи много добре. Показателен е не само резултата, но и положенията“, продължи Спасов.

Берое не си игра игрички и отнесе Нефтохимик

„За мен е много важно да виждам тръпката в отбора. Дори и днес с промените в защита, представянето ми показа, че сме готови за предстоящите мачове. Предстоят ни тежки двубои, но се надявам и двата мача да бъдат пред пълни трибуни.“

„При всички положения когато човек приказва предварително, не се случват добре нещата. Промяната в отбора се вижда, но предстоят два тежки мача. Ще има доста интересни двубои срещу Ботев. Промяната се дължи на момчетата. Всичко те го правят. Ние сме хората, които им помагаме. Искам така да продължим. Очаквам пълни трибуни. Това е дерби, което има особен заряд. Искам в тези два мача, който е по добър и покаже по добри футболни аргументи, да продължи напред. Хората които са тук, на тях ще разчитам. Всичко друго няма значение“, завърши наставникът на Берое.