Берое спечели своята група във втората осмица след комфортна победа над аутсайдера Нефтохимик. Старозагорци разбиха съперника с 3:0 и завършиха първи в този поток, с което си уредиха страхотен сблъсък срещу Ботев в плейофите за Лига Европа. 

Още преди почивката успехът на практика беше изкован с попаденията на Венцислав Василев и Антон Карачанаков. След нея и Асен Георгиев вкара дебютното си попадение за беройци и резултатът беше оформен. Четвърт час преди края Илия Миланов беше изгонен, за да е пълна мизерията на бургазлии. 

От самото начало домакините взеха инициативата и натикаха съперника си в половината му. Първото чисто положение се откри пред Венцислав Василев в 12-та минута, когато Борислав Цонев го изведе сам срещу вратаря, но изстрелът му беше отразен. 

Постепенно обаче Берое увеличаваше оборотите и пак се стигна до опасност в наказателното поле на Нафтата, но удар на Антон Карачанаков в 24-та минута мина малко над вратата. Този натиск обаче нямаше как да не доведе до попадение в мрежата на бургазлии. 

В 29-та минута домакините получиха право да изпълнят пряк свободен удар, Антон Карачанаков стреля превъзходно, но нацели гредата. Топката се отклони към крака на връхлитащия и оставен непокрит Венци Василев и резултатът беше открит. 

Едва малко след това дойде и единствената възможност за бургазлии преди почивката. В 31-та минута Живко Петков беше изведен сам срещу вратаря от Симеон Русев, но стреля слабо и право в ръцете на вратаря. 

Беройци продължиха да са по-активни и да търсят попадението, като в 34-та минута голям пропуск направи Карачанаков, останал сам срещу вратаря. Но той се реабилитира в 38-та, когато направи 2:0. 

Тогава при поредната бърза атака Борислав Цонев проби по левия фланг и с прекрасен пас към далечната греда намери непокрития си съотборник, който в този случай нямаше как да сбърка - 2:0. 

До почивката старозагорци имаха още няколко шанса да направят преднината си класическа, но направиха пропуски чрез Цонев, Карачанаков и Жуниор Мапуку. Но запазиха атракции за феновете си и след подновяването на играта. 

Нафтата опита да вдигне малко оборотите след подновяването на играта, но момчетата на Христо Янев бяха бледа сянка на себе си и играеха твърде слабо. Единствено Живко Петков с пета в 60-та минута можеше да се разпише, но стреля слабо от вратарското поле и Михаил Михайлов изби. 

На свой ред домакините не спираха да налитат, а и да се озовават на страхотни позиции. Но Мапуку и Салмикиви пропускаха. Така беше до 63-та минута, когато класиката беше оформена. 

Тогава след центриране от корнер Венци Василев отклони с глава на далечната греда, където беше Асен Георгиев и той от 50 см на празна врата отбеляза дебютния си гол със зелено-бялата фланелка. 

До края на мача домакините се забавляваха и търсеха още попадения, но направиха куп пропуски. Нафтата продължаваше да играе трагично и само може да се радва, че не инкасира още попадения в мрежата си. 

Върхът на мизерията за отбора беше изгонването на Илия Миланов в 77-та минута, когато за 20 секунди си изпроси два жълти картона за нарушение и оспорване на решението на съдията и отиде по-рано под душовете. 

В крайна сметка повече попадения в този мач нямаше и Берое логично се поздрави с трите точки и победата. С нея старозагорци изпревариха Пирин на върха на класирането с 44 точки срещу 43 за "орлетата". 

Нефтохимик си остана на третото място в тази група с 31 точки и ще играе с Монтана в баража за оцеляване в началото на следващата седмица. Беройци ще спорят с Ботев в плейофа за Лига Европа. 

Берое: Михаил Михайлов, Георги Динков, Асен Георгиев, Иво Иванов, Венцислав Василев, Карлос Охене, Борислав Цонев, Мартин Райнов, Антон Карачанаков, Виле Салмикиви, Жуниор Мапуку;

Резерви: Душан Перниш, Никола Гавов, Атанас Панов, Кохей Като, Матеас Делич, Ерик Почански, Денислав Станчев;

Нефтохимик: Ивайло Василев, Илия Миланов, Ранди Онуоха, Костадин Велков, Симеон Русев, Виктор Хомей, Любомир Божинов, Мариян Огнянов, Михаел Орачев, Иван Вълчанов, Живко Петков;

Резерви: Янко Георгиев, Яни Пехливанов, Ангел Грънчов, Йордан Йорданов, Кристиян Парашкевов, Владислав Романов, Костадин Хазуров.