Собственикът на Левски Спас Русев остро осъди инцидента по време на вчерашното дерби срещу ЦСКА (2:2), по време на което служителка на реда бе ранена от бомбичка, хвърлена от сектор „Б” на Националния стадион „Васил Левски”. Босът на „сините” оприличи на терористичен акт отиването на мач с приготвена в домашни условия бомба.

Левски осъди инцидента с полицайката, иска ясни факти

"Възмутен съм от това, което се случи на стадион "Васил Левски". Не мога да проумея как е възможно да отиваш на футболен мач с домашно приготвена бомба, когато това дерби би трябвало да е празник”, коментира Русев пред БЛИЦ.

„Футболът е игра, която носи радост на милиони, дори милиарди хора по света. На стадиона се пеят песни, а феновете скандират имената на техните любими клубове и футболисти. Но как е възможно да отидеш на мач с бомба, която преди това си направил вкъщи? Това ми прилича на терористичен акт."

Още операции чакат ранената полицайка

"Призовавам и умолявам органите на реда да положат всички усилия за установяването и залавянето на извършителя. Той трябва да бъде наказан с цялата строгост на закона."

"Полагаме огромни усилия в клубовете, за да върнем радостта на всички онези, които обичат футбола. А в същото време няколко криминални лица ги опорочават. Затова отправям апел към всички, които обичат футбола и любимите си клубове: Да не се предаваме! Още на следващия мач да напълним стадиона и да покажем на злонамерените престъпни елементи, че ще задушим омразата им и няма да могат да ни отнемат любовта към нашия отбор", добави още Русев.