Босът на Левски Спас Русев отрече да е имал среща с треньора на отбора Делио Роси след равенството с Берое в двубой от Първа лига.

„Г-н Роси има дългосрочен договор с клуба и по никакъв начин един резултат като този с Берое не може да повлияе върху неговото бъдеще. Моята амбиция е да прекратим порочната практика в Левски, при която на всеки няколко месеца се сменя треньорът. Роси има дългосрочен план и остава в Левски. Докато има теоретични шансове да спечелим титлата, ние ще се борим. Отборът е много спокоен,  абсолютно мобилизиран и работи целенасочено, за да изпълни своите цели и да зарадва феновете”, коментира Спас Русев пред „Блиц”.

„Анализатори, легенди и журналисти могат да казват каквото си поискат, защото на тях това им е работата. Те трябва да създават полемики и дискусии. Феновете също са част от това. Но единственият различен от тази дискусия е треньорът, които определя състава и тактиката, с която ще излезе отбора. Президентът и изпълнителният директор също са встрани от тази дискусия, защото трябва да осигурят стабилност и спокойствие в клуба, те са и най-важните, защото само те взимат решенията. Другите се опитват да им влияят чрез тази дискусия. Ние имаме много ясна стратегия и план, който следваме. Цялата спортно-техническа власт не е дадена на старши-треньора. Г-н Роси отговаря изцяло и единствено за подготовката на първия отбор. За другата част от работата има изпълнителен директор и други служители”, добави още собственикът на „сините”.

Спас Русев бе категоричен, че Левски има амбициите да спечели всички предстоящи срещу с ЦСКА. „Тези 5 двубоя ще бъдат доста приятна изненада за някои и неприятна за някои други”, каза Русев, а по повод съдийството, заяви:

„Има категорично наслагване в публичното пространство за предрешеност на някои мачове, както и за опити  за оказване на влияние от страна на някои собственици върху решенията на съдиите. Това усещане за предрешеност също е и една от причините за сериозния отлив на публика от стадионите. Аз вярвам на новоизбрания президент на БФС Борислав Михайлов. Той бе избран с безпрецедентна подкрепа за своя четвърти мандат като ръководител. Той трябва да  положи всички усилия, за да върне авторитета на съдиите и съдийството в България. Само по този начин ще успеем да върнем публиката. Няма да коментирам отделни съдийски решения, но определено има проблем със съдийството и той е изключително сериозен.”