Президентът на Дунав Русе Д-р Симеон Симеонов заяви категорично в предаването “Домът на футбола” по DIEMA SPORT, че треньорски рокади в отбора няма да има. Наставникът на “драконите” Веселин Великов остава начело въпреки слабия старт на сезона, който регистрира тимът му. В момента Дунав се намира на 11-ата позиция в класирането с актив от 5 точки. “Драконите” записаха 1 победа, 2 равенства и 3 загуби от началото на новата кампания.

“През изминалата година имаше много приятни емоции. Чисто идейно задвижихме проекта в най-слабата му част – работа в школата и базите. Искам да кажа, че наред с другите дейности футболът се оказа най-голямо ми предизвикателство. Това е едно много голямо предприятия свързано с производството на много специфичен продукт. Миналата година бяхме в много неизгодна позиция, тъй като продавахме продукта си в Разград. След като се завърнахме на нашия стадион, очакванията ни бяха свързани с това, че продуктът ни ще запази качеството и ще продължи интереса към него. Не, че интерес няма, но в момента изпитваме трудности, които се надявам да преодолеем скоро. Който обича клуба, трябва да бъде на стадиона и да си купи билет, защото всеки лев е важен за нас”, каза Сименов.

“Като финанси получихме от Лига Европа около 200 хиляди евро. Участието ни донесе богат опит и аз се надявах, че ще донесе повече самочувствие. Донякъде имахме и срив в подготовката, защото тя не беше пълноценна. Сега сме изключително притеснени дали това няма да окаже влияние на отбора и на представянето ни в Първа лига. По този повод смятам, че форматът на нашето първенство може би трябва да бъде пролет-есен. Трябва да напипаме най-удачната формула. Сегашният формат на първенството според мен е много интересен, защото се дава шанс до последно на всеки. За нас е тежко като клуб зимните месеци. Условията са тежки, в България няма къде да се подготвяме. При формат пролет-есен, при някаква почивка през лятото за футболистите, може би това ще помогне на клубовете и финансово и в игрови план”, допълни той.

“Бюджет е много разтегливо понятие. Между проекто-бюджета и изхарчената сума в края на сезона има сериозна разлика. Аз не съм съгласен, че сме с най-малкия бюджет в Първа лига. Цифрите са сериозни за стандарта на България. При нас заплатите са разумни за разлика от тези в другите отбори. Всичко, което е свършено в клуба е заплатено”, призна Симеонов.

“Предстои ни среща с фен клуба. На тази среща съм поканил и треньора, за да мога да успокоя всички, че смяна в Дунав скоро не се предвижда независимо от резултатите. Треньорският щаб за три години си е заслужил сам да избере момента, когато ще си тръгне от Дунав. Аз съм сигурен, че Веселин Великов и Людмил Киров ще успеят да излязат от сегашната ситуация. Всички, които ми звънят да ми предлагат треньори може да спрат го правят”, завърши президентът на Дунав.