Ревизия на предишните ръководства и търсене на отговорност, ако е необходимо. Това ще е задачата пред хората, които ще управляват Левски.

След днешното Общо събрание на клуба, новият Надзорен съвет е съставен от Георги Попов, Михаил Тодоров и Александър Тумпаров. Те заменят Спас Русев, сина му Евгени Русев и легендата на „сините“ Кирил Ивков.

„Тепърва предстои одитиране и на база на резултатите няма да бъде спестено нищо на никого“, каза Тумпаров на пресконференцията след Общото събрание на акционерите.

Припомняме, че досегашните Надзорен и Управителен съвет на ПФК Левски не бяха освободени от отговорност, по предложение на новия мажоритарен акционер в клуба Георги Попов, който е вицепрезидент на Нове Холдинг .

Междувременно изпълнителният директор на Левски Павел Колев обяви, че досегашният собственик на клуба Спас Русев не е опростил дългове на дружеството спрямо негови фирми.

„Между 15 и 16 милиона трябваше да са отписани. Аз не знам как се отписва такава сума и какво значи да се отпише, може би да се опростят. Такова нещо не се е случило. Занапред предстои процес на оздравяване“, каза Колев, която подчерта, че клубната школа ще се превърне в приоритет.

Повече подробности за случилото се на Общото събрание на Левски може да видите в репортажа нa NOVA.

Още по темата: 

Смени се караулът в Левски, ясен е новият силен човек 

Кирил Ивков: Предполагам, че ще остана на Герена

Нов шеф в Левски: Няма да спестим нищо на никого 

Баждеков: Трябва да сме оптимисти за бъдещето на Левски