Президентът на Славия Венцеслав Стефанов разкри пред NOVA, че трансферът на Петко Христов във Фиорентина се е случил срещу сериозна сума. Макар че босът не изпадна в подробности, той поясни, че италианците са платили над 1 милион евро за 18-годишния защитник.

Венци Стефанов: Изглежда ми нормално Славия да продаде играч в Серия А

Феновете на Фиорентина скептични към трансфера на Петко Христов

Днес „виолетовите” официално обявиха пристигането на българина, който парафира за 5 години с тях. Колкото до парите, които влизат в касата на Славия, Стефанов подчерта, че те ще бъдат използвани за текущите нужди на отбора.

„Сериозна сума. Тя ще бъде инвестирана във възстановяването на терените, в детско-юношеската школа, ремонти по стадиона”, коментира босът.

Треньорът на Англия впечатлен от нападател на Славия

Той също така потвърди, че друг от неговите млади играчи – нападателят Калоян Кръстев, също е привлякъл сериозно внимание по време на участието си на Европейското първенство за юноши до 19 години.

„След мача България-Англия в Грузия треньорът на английския национален отбор дойде и отдели 15-20 минути да разговаря с Калоян Крсътев. Той се възхити от неговите качества, от това, че всичките топки е отнел, че е играл перфектно според английските правила, така да се каже”, каза Стефанов.