Централният защитник Петко Христов изигра последния си мач за Славия именно при 1:1 срещу ЦСКА на старта в Първа професионална лига. През следващата седмица 18-годишният футболист ще финализира преминаването си във Фиорентина, с което ще сбъдне една своя мечта.

„Не съм много сигурен кой е уредил трансфера, но са ме гледали на Европейското (за юноши до 19 години – б.р.) и са ме харесали. Не ми е било чак толкова важно да разбера каква е обстановката. Още не знам дали ще подпиша с първия или втория отбор. Мисля, че договорът ми ще е за три години”, разкри Христов пред DIEMA SPORT.

Български национал минава прегледи във Фиорентина

„Искам да се докажа във Фиорентина, да заиграя стабилно, да покажа моите умения в първия отбор. Мечтата ми беше да изляза от България, не съм мислил предварително за някой конкретен отбор.”

„Стефан Велев ми каза, че трябва да разговарям с футболистите, да се приспособя по-бързо. Нужно е да играя по-здраво. Няма да е много добре, че се разделям с брат ми (Андреа Христов – б.р.), но ще поддържаме връзка и не ми е притеснително това.”

Родният национал на път към Фиорентина: Готов съм за Италия

Колкото до двубоя срещу ЦСКА и равенството на „Васил Левски”, Христов смята, че то е закономерно и леко съжали, че не успя да се разпише в 69-ата минута.

„Мисля, че се противопоставихме на отбора на ЦСКА и заслужено резултатът е равен. Нашата идея беше да бъдем по-събрани, когато вземем топката, да разиграваме, а когато вземем топката, да се опитаме да изненадаме ЦСКА.”

„При гола на Каранга… Не знам какво стана, Стефан вече се беше подхлъзнал и топката беше във вратата.”

„Щастлив съм, че Славия ми даде шанс и че постигнах резултати с мъжкия отбор. Исках днес да вкарам, но нямах късмет да я уцеля по-хубаво”, каза още Христов.