В деня преди Гергьовден Верея и Ботев Пловдив ще излязат един срещу друг за 6-и път през сезона. В 31-ия кръг на Първа лига старозагорци приемат на "Трейс Арена" тима, който ги отстрани в полуфиналите за Купата на България.

Срещата стартира в 17,30 часа, като ще върви пряко в ефира на телевизия DIEMA SPORT, онлайн на GONG PLAY и на честотите на Дарик радио. Ще може да я следите и минута по минута в Gong.bg

Разликата между съперниците в първенството е само 2 точки в полза на пловдивчани, които държат първото място в група А от долната осмица. Верея със сигурност ще пробва да отмъкне позицията, която на теория предлага по-благоприятен съперник в плейофите за Лига Европа.

Дотук през сезона, чисто като резултати, показателите между Ботев и Верея са напълно изравнени - и пловдивчани, и заралии имат по 2 успеха, а последният им сблъсък (реванша в полуфиналите) приключи при равенство 1:1.

Верея е единственият отбор в лигата с пълен актив от точки в последните 3 кръга, при това без да допусне гол във вратата си.

И четирите срещи на абсолютните дебютанти от Стара Загора в плейофите завършиха с по един вкаран гол - загуба с 0:1 от Славия, последвана от 3 победи с по 1:0 над Ботев, Монтана и пак Славия.

Вратарят на Верея Пламен Колев не допусна гол в 8 от досегашните си 12 шампионатни срещи за старозагорци, с 67 процента сухи мрежи той е първи по този показател на поста си в лигата.

4 от петте гола на Омар Косоко през настоящия сезон са вкарани все при гостувания на канарчетата, един от тях в Стара Загора, но срещу Берое (4:3 за пловдивчани на 16 октомври м.г.).

С 47 отбелязани гола Ботев Пловдив е вторият по резултатност тим в лигата през сезона след сигурния шампион Лудогорец.

Мелендже Омнибес е единственият чуждестранен полеви играч, обличал екипа на жълто-черните през сезона, който не е вкарвал гол за "канарчетата". Преди него се разписаха напусналите тима Стенио и Жоао Пауло, както и Фелипе Бризола, Омар Косоко и Фернандо Виана.