В петък Верея и Ботев Пловдив ще подновят едно съперничество, което се разгърна надълго и нашироко през настоящия сезон. Кампания 2016/2017 предложи вече цели 5 двубоя между „канарчетата“ и старозагорците, включително и полуфинален дуел в 2 мача за Купата на Бъгария.

Проследи шампионатният двубой между Верея и Ботев на живо по DIEMA SPORT, онлайн на GONG PLAY и също на честотите на Дарик радио.

Ботев успя да триумфира в елиминационната битка и си осигури финал срещу Лудогорец. Сега обаче залогът е друг, а именно – първото място в група А от долната осмица на Първа лига. Предвид разликата от само 2 точки в полза на пловдивчани (41 срещу 39) сблъсъкът на „Трейс Арена“ може да остави интригата до последно жива или да предреши победителя в потока.

В предишния кръг Верея постигна изключително ценна победа с 1:0 над Славия като гост, а това гарнирано със загубата на Ботев от Монтана (1:2), възвърна шансовете на старозагорци да атакуват върха

„Според мен най-реалният резултат срещу Славия беше равният, но се радвам, че успяхме да ги победим. Както те ни излъгаха преди 3 кръга в Стара Загора, този път ние бяхме късметлиите. Като цяло равностоен мач беше“, коментира централният защитник на Верея Владимир Зафиров.

„Винаги има шанс наистина. Остават ни 2 мача, всичко зависи от това как ще завършат. Ботев също има да изиграе 2 мача, ще ги видим как ще се справят, тъй като единият от тези двубои е директно срещу нас. Всичко е възможно, но в крайна сметка нашата цел беше да останем в Първа лига.“

„Всеки мач се опитваме да представим на ниво и опитваме да спечелим. Същото важи и когато играем срещу Ботев, срещу които изиграхме вече доста мачове в един кратък период. Ще се опитаме да ги победим.“

„Дали сме домакински отбор? Мисля, че имаме само 2 победи навън. Цяла година чакахме тези победи като гост, които да ни отдръпнат в от зоната на изпадащите. Щом сме направили 2 победи навън, значи наистина сме подобрили играта си. Това е радващо. Дано продължим така“, каза още Зафиров.