Локомотив Пловдив се изправя срещу Витоша Бистрица днес в двубой от 13-ия кръг на Първа лига.

Срещата е от 12.30 часа.

Можете да следите развитието на мача минута по минута в GONG.BG.

Също така можете да гледате пряко двубоя по телевизия DIEMA SPORT и в онлайн платформата PLAY DIEMAXTRA, както и да го слушате по Дарик радио.

Тимът на Локомотив Пловдив е седми със 17 точки в актива си, а Витоша е 10-и във временното класиране в Първа професионална лига с 13 точки.

Анте Аралица е наказан за този мач и ще го пропусне, а вратарят Илко Пиргов все още не е готов за игра, но Димитър Илиев е на линия за двубоя.

Ивайло Лазаров е готов за игра в състава на Витоша Бистрица. Анти Рения ще е аут поне до края на годината, а Радко Мутафчийски има здравословни проблеми.

Отборът на Витоша е само с 1 победа от последните 7 мача.

Локо Пловдив е единственият тим, който не вкара нито един гол в последните 3 кръга на първенството, в които записа нулево реми с Етър у дома и загуби с по 0:1 от Берое и Дунав навън. Абделхаким Буна бе сменен в предишния двубой на локомотивци срещу Дунав и така в тима не остана футболист, който да е взел участие във всяка една от срещите на "черно-белите", без да пропусне нито една игрова минута.

В миналия кръг Парвизджон Умарбаев (Локо Пд) бе сменен за 9-и път от началото на сезона – повече от всеки друг футболист в лигата. Таджикът е играл във всеки от двубоите на локомотивци, но само веднъж изкара пълни 90 минути на терена.

Четин Садула вкара първия си гол за бистричани в елита в миналия кръг в своя 32-ри мач за Витоша и така стана 12-ият футболист, разписал се за тима, откакто се подвизава в Първа лига.

В първите 6 кръга на първенството Николай Георгиев (Витоша) допусна 7 гола, като на два пъти записа суха мрежа, в следващите 6 двубоя заместилият го на вратата Християн Василев инкасира 10 попадения без чиста мрежа, но спаси дузпа срещу Левски.

Витоша вкара само един гол при гостуване извън столицата през настоящия сезон – дело на Стефан Христов за победата с 1:0 над Верея в Стара Загора.