В неделя е време за едно от първите софийски дербита за сезона. Витоша Бистрица посреща ЦСКА от 20:45 часа. Мачът може да проследите по Gong.bg, както и да го гледате по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA Xtra.

И двата отбора започнаха отлично през сезона като ЦСКА победи Локо Пловдив с 2:0, а Витоша постигна обрат с 2:1 над Дунав Русе.

При победата обаче Витоша даде две жертви - Петко Цанков и Анти Рения получиха червени картони и са наказани за двубоя с "червените". Тимът вече ще трябва да се справя и без Йордан Върбанов, който сложи край на своята кариера.

Именно ЦСКА бе отборът, който нанесе най-тежката загуба на бистричани в елита - 6:1 на 19 август 2017 година.

За "червените" контузени са Станислав Манолев, Рафаел Енрике и Александър Дюлгеров, а трансферните слухове около отбора не спират.

Ето и някои интересни факти преди двубоя:

• В миналия кръг бистричани за първи път в историята на своето участие в елита стигнаха до победа след пълен обрат в резултата. При предишните си две през миналия сезон – 1:0 над Черно море на 28 април т.г. и 2:1 над Пирин Бл на 21 май т.г. те първи вкараха гол.

• Защитникът на Витоша Венцислав Бонев бе най-възрастният футболист в първия кръг от първенството – срещу Дунав бе на на 38 години, 2 месеца и 12 дни.

• Никога досега Витоша не е бил толкова напред във временното класиране – разделя втората позиция с Черно море, срещу който изигра историческия си първи мач в елита (0:1 на 15 юли 2017 г.)

• 2:0 срещу Локо Пд в първия кръг бе 11-ата победа за червените на старта на първенство през новия век. В баланса на армейците в този период има още 5 равенства и 2 загуби с по 0:1 от Левски и Литекс.

• През миналия сезон ЦСКА нанесе най-тежката загуба на Витоша като елитен тим – 6:1 на 19 август 2017 г., като сред голмайсторите на два пъти се разписа и защитникът Божидар Чорбаджийски.

• Наставниците и на двата съперника ЦСКА и Витоша – Нестор Ел Маестро и Росен Кирилов, в първия кръг дебютираха с победи в Първа лига.