ЦСКА посреща Черно море в първи мач за двата тима от плейофната фаза на Първа лига. Срещата е днес на стадион „Българска армия”, а началният час на двубоя е 20,30. По традиция двубоя може да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, а в Gong.bg ще проследим срещата минута по минута.

„Червените” влизат в мача с мисъл за реванш след загубата с 0:2 на „Тича” в дебюта на Любослав Пенев при подновяването на пролетния дял на шампионата.

В навечерието на срещата обаче, ръководството на ЦСКА трябваше да опровергава витаещите в медийното пространство информации в последните дни, за смяна на собствеността на клуба. От „Българска армия” определиха новините като „fake” и бяха категорични, че не отговарят на истината.

Наказан за мача в лагера на „червените” е младият защитник Иван Турицов.

В Черно море наставникът Илиан Илиев няма да разчита на доста повече играчи по различни причини. От групата очаквано отпадна вратаря Георги Китанов, който играе във Варна под наем именно от ЦСКА и няма право да участва в срещата. Кононго, Балми и Дани Кики също не пристигнаха в София за срещата, докато Георги Божилов и Емил Янчев са с травми.

ЦСКА е в много добра изходна позиция за този мач, след като е в серия от три поредни победи в първенството. Само веднъж през сезона тимът нареди четири последователни успеха – от първия до 4-ия кръг включително - и сега ще се надява да го повтори.

Наставникът Любослав Пенев пък има сметки за уреждане с този опонент. Той дебютира повторно начело на ЦСКА със загуба с 0:2 точно от Черно море на „Тича” в първия пролетен кръг.

Откакто той пое "червените", те взеха 12 от възможните 18 точки, като само Левски спечели повече в този период – 13. Затова сега Пенев ще иска със сигурност да подобри статистиката си.

Колкото до Черно море, варненци вкараха гол при всяко едно от петте си гостувания на отборите от Топ 6 в редовния сезон, като взе 4 от възможните 15 точки навън срещу останалите в първата шестица (с 2:2 срещу Левски и 1:0 над Берое).

През пролетта спечели толкова точки, колкото и лидерът Лудогорец – 11 в 6 срещи, като Георги Илиев взе пряко участие в половината от вкараните 8 гола (две попадения и две асистенции). Безспорно ветеранът ще продължи да е голямата заплаха и на "Армията".

Очаква се да му помага и Аристот Ндонгала, който има 2 гола с екипа на "моряците", постигнати през този сезон, но те бяха вкарани срещу първия и втория във временното класиране – Лудогорец и ЦСКА. И сега със сигурност ще иска да го повтори.

В Първа лига двата тима са изиграли 111 мача, като в тях 71 победи са за ЦСКА, 26 са равенствата, а скромните 14 победи са за Черно море. Головата разлика е 205-74 за ЦСКА.

На "Армията" двата тима имат 56 мача, като в тях 44 победи са за ЦСКА, 10 са равенствата, а Черно море има едва 2 победи. Головата разлика е внушителното 142-38 за ЦСКА.