Шотландската преса не остана равнодушна към случая със спорния футболист Бьорн Маарс Йонсен, който през уикенда дебютира за местния Хартс. Играчът си тръгна от родния ЦСКА-София със скандал през юли, клубът отказваше да предаде картотеката му, а след като американецът с норвежки паспорт отиде в Единбург, беше заплашен със съд. 

ФИФА даде служебна картотека на нападателя и затова той игра срещу Инвърнес Каледониън Тисъл. Но изглежда сагата около него предстои, а случаят беше описан от шотландския вестник "Хералд Скотланд". 

"Мениджърът на Хартс Роби Нийлсън реши да се пошегува със случая, който вълнува всички в Хартс напоследък. В събота той нарисува скица как чака до факс-машината в офиса на клуба, за да може директорът на "сърцата" да пусне имената на картотекираните играчи. Сред тях беше и Бьорн Йонсен, който всъщност беше замесеният."

"Американо-норвежецът изкара последните четири седмици в нервно очакване, защото от бившия му клуб ЦСКА-София не позволяваха картотекирането му. Българският гранд протестираше срещу трансфера на нападателя, след като се съедини с бившия клуб на играча Литекс в доста объркана схема, която уж трябваше да копира модела на Рейнджърс."

"Необходимата документация обаче пристигна още в петък, а това се случва, докато Бьорн нервно гледа машината в момента, в който приятелката му си лакира ноктите на краката. Той вече дебютира срещу Инвърнес, където показа класата си с асистенция с пета, въпреки че беше само 15 минути на терена. Определено той показа, че си заслужава чакането", написаха от вестника за него.