Председателят на Съдийската комисия Петър Петров даде обширно интервю в Спортно шоу Гонг по Дарик радио, след като от Левски официално поискаха оставката му с нарочна декларация. Петров обяви в ефир, че е потомствен левскар и му е болно да бъде обвиняван от ръководството на „синия“ клуб.

„Оставката може да ми я поиска само президентът на БФС защото той ми е гласувал доверие и той е гарантирал аз да работя. Бях 10 месеца временен председател, не бях препоръчан нито от членове на изпълкома или клубни президенти, а от бившия шефове на съдиите. През юни ми бе гласувано доверие за постоянен председател““, коментира той. 

„През този период нямах никакъв натиск от нито един и затова ми е обидно. Най-малкото аз бих дал поръчка срещу Левски. Аз съм потомствен левскар. Когато се случи трагедията с Гунди и Котков в нас бе траур.И сега заставам мирно като видя Павката Панов и Спасов. Не ми е минавала и мисъл да поръчам нещо, освен всичко да е феърплей. Първо сезирах комисията по етика и феърплей. Нито ми е детска мечта, нито самоцел да бъда шеф на съдиите. През годините съм доказал своя морал и достойнство. Приех да работя с Марк Бата, за да издигнем съдийството у нас. Борислав Михайлов ми е дал пълна свобода да правя нарядите.Аз съм достоен , но ме болят обвиненията от Левски. Заставам зад Драго Драганов и Никола Попов. Това са честни момчета“, каза още шефът на родните съдии. 

„Днес писах съобщение на Марк Бата. Информирах го, че има напрежение и един от водещите клубове иска оставката на Съдийската комисия. Той ми каза, че няма проблем да коментираме всяка една ситуация, когато дойде на 22-ри този месец“, продължи той.

Петров каза още, че е готов да напусне поста си, ако оставката му бъде поискана лично от президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

„Знам, че на болен трябва да се помага. Но няма да съм аз този доктор. Ако трябва да стана послушко на някой, още другата седмица си тръгвам. Ако президентът на БФС ми поиска оставката ще си я подам“, сподели Петър Петров.