Ръководството на Левски публикува заявление до Българския футболен съюз и на вниманието на президента Борислав Михайлов като основното искане в него е в Изпълнителния комитет на БФС да няма шефове на клубове от нито един български футболен клуб.

Ето цялото заявление на Левски:

До Български Футболен Съюз

На Вниманието на г-н Борислав Михайлов, Президент

ЗАЯВЛЕНИЕ

Г-н Президент,

В светлината на своеволията, свързани с новосъздаденото Българско футболно първенство, което с познатия възглас  „Краля е мъртъв да живее краля“ бяха потъпкани основните принципи на равнопоставеност и финансов “fair play” сред българското футболно общество, в което с патос се заличават и създават „нови“ клубове, въпреки недовоството на разумимащите, се обръщаме към Вас като президент на БФС.

Със старта на „Новото“ първенство на България, недоволство в привържениците на „ПФК Левски“ и Спортно – техническото Ръководство на Клуба нараства със всяка изминала футболна среща, в която мерят сили футболисти, но не само. Нетърпимостта доведе до извънредно заседание на Управителния съвет на „ПФК Левски“АД на 08.08.2016 г., на  което УС взе следните решения:

  1. УС на ПФК Левски“ като основен управляващ орган на дружеството и носител на волята на синята общественост настоява да призовете Председателя на Съдийската комисия към БФС и нейните членове, на база техния морал и личностно достойнство да подадат оставките си, за да се избегне всякаква възможност за съмнение в тяхната безпристрастност и субективност при изпълнение на правата и задълженията им.
  2. С оглед спазването на основополагащите принципи на демокрацията, в обществото и футбола, а именно равнопоставеност и справедливост, в духа на играта футбол, човешкия морал и етика, за да се избегне всякаква възможност за влияние и изкривяване на действителността, настояваме да предприемете необходимите действия за промяна в състава на Изпълнителния комитет на БФС, като не се допуска в състава на този основен ръководен орган – нито един президент, изпълнителен директор или друг ръководен орган на нито един български футболен клуб, член на БФС.

Обръщаме се към Вас, с вярата, че честта и морала Ви като глава на БФС няма да позволи продължаването на беззаконието в представляваната от Вас футболна институция.

Успехът на българския футбол, се крепи на изконни принципи и смели и отговорни личности, управляващи в дух на безпристрастност и свободна воля!

От Управителния Съвет на „ПФК Левски“АД