Изпълнителният директор на Левски Красимир Ивнаов сподели, че основната цел на „сините“ през следващия сезон е клубът да излезе на печалба. Той призна, че са водени преговори с нови инвеститори, но до този момент няма никакво развитие по темата.

От Левски обявиха 3-годишен план за равзвитие

Бюджетът на за следващия сезон в разходната му част е в размер на 12 млн. лева. Поставили сме си една цел, за първи път от 10 години насам, клубът да излезе на печалба. Говоря от финансова гледна точка. Много пъти по темата са се появявали въпроси и коментари, но това е нашата задача за тази година“, коментира Красимиров Иванов.

В Левски вече има оферти за Божидар Краев

„До този момент, нито Тръст „Синя България“, нито собственикът Спас Русев, е дал лични пари в клуба. Тук ще си позволя да кажа малко повече по темата. Едно от предизвикателствата пред Левски е да не работи по западен модел. Там клубовете получават много от телевизионни права. Ние от медийни права сме спечелили малко повече от 6% от приходите ни. Това е предизвикателство и за другите клубове у нас. Нашите клубове разчитат повече на спонсорски договори и реклами. Ние залагаме на това да изграждаме по дългосрочни рекламни договори с рекламодатели“, продължи той.

Красимир Иванов призна също, че са водени преговори и с други инвеститори, които да влязат в клуба, но до този момент няма никакво развитие по темата.

„Водени са разговори с инвеститори, но за момента няма с какво да се похвалим. Клубът има нужда от свежа кръв, за да можем да си погасяваме задълженията, за да можем да подобряваме материалната база, както и да правим добри трансфери“, каза Иванов.