Главният скаут на ЦСКА Велизар Димитров се изказа повече от категорично за това кой ще бъде кавалер на наградата „Футболист на годината” за 2018-а. Според него никой не заслужава повече приза от Кирил Десподов.

22-годишният талант от Кресна се превърна в изключително важна фигура за „червените” през последните 12 месеца със своите голове и асистенции. От началото на сезон 2018/2019 той има 21 официални двубоя, в които се е отчел с 10 гола и 9 асистенции (в т.ч. 2 гола и 2 асистенции в 5 срещи от Лига Европа).

„Да ви кажа честно, няма нужда от много мислене – предвид представянето на Кирчо Десподов неговата победа ми изглежда безспорна. Тошко Неделев направи хубав сезон. Чест и адмирации за Гошо Петков на такава възраст какви неща прави, но за мен Кирчо беше най-постоянният. Разполага с качества, каквито другите нямат”, заяви Велизар Димитров.

„Трансфер в чужбина? Всеки футболист иска да покорява европейски и световни върхове – рано или късно неговият момент ще дойде. Предстои му огромно бъдеще, това е вън от съмнение. Дай  ,Боже, да продължава в същия дух. Лятото мисля, че вече ще е моментът за него, защото знаете – годинките бързо минават. Като се обърнеш и вече си станал на 25-26, нещата стават по-трудни.”

„Аз ли трябва да обяснявам качествата му? Скорост, дрибъл, самочувствие – има всичко. Включително и удар. Всичко, което е нужно на един съвременен футболист, Кирчо го притежава. Дай, Боже, да отиде в чужбина, защото там се работи по един съвсем различен начин. Много бързо прибавяш качества така.”

„Валентин Антов? Никакви претенции към него. Прекрасно се справя на такава възраст. Много рядко се вижда в България и по-света толкова млад футболист да играе с такова самочувствие, лекота, увереност. Той много правилно разбира какви са му качествата, как може да се справя, освен всичко друго е и едно интелигентно момче. Всичко е пред него”, допълни Димитров.