Шампионският тим на Ботев с почетния знак на Пловдив

Шампионският отбор на Ботев (Пловдив) от 1967 година бе награден с почетния знак на Пловдив. Това стана на тържествена церемония, състояла се в Драматичния театър в града. 

Тя бе кулминацията от продължилите три дни чествания на 50-годишнината от спечелването на Шампионската титла от Ботев през 1967 г.

Лично председателят на Общинския съвет на Пловдив Савина Петкова награди "жълто-черните" футболисти, спечелили златните медали преди половин век. Роднините на починалите играчи получиха наградите им.

Славните ветерани бяха наградени от президента на Ботев Ангел Палийски, от Клуба на привържениците на Ботев (Пловдив) и от Сдружение Ботев 1912. Шампионите бяха наградени и от Зоналния съвет на БФС. Развълнуван легендарният футболист от шампионския тим на Ботев Динко Дерменджиев-Чико благодари за признанието и пожела на следващите поколения играчи да надминат предшествениците си. 

На церемонията присъстваха привърженици на Ботев, спортни деятели и ветерани. 

Свързани материали

  • Удостояват с Почетния знак на Пловдив шампионския отбор на Ботев от 1967-а Удостояват с Почетния знак на Пловдив шампионския отбор на Ботев от 1967-а
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Ботев

Първа лига