Удостояват с Почетния знак на Пловдив шампионския отбор на Ботев от 1967-а

Динко Дерменджиев е част от шампионския отбор на Ботев източник: botevplovdiv.bg

Динко Дерменджиев е част от шампионския отбор на Ботев източник: botevplovdiv.bg

Общинският съвет на Пловдив реши днес шампионският отбор на Ботев от 1967 г. да бъде удостоен с "Почетен знак на град Пловдив".

Това стана по предложение на кмета на града Иван Тотев. Отличието ще бъде връчено на 17 юни и е във връзка с 50- годишнината от спечелването на втората шампионска титла на Ботев през 1967 година. За големия принос за развитието на българския футбол 26 футболисти от шампионския тим на Ботев Пловдив от 1967 година ще получат почетния знак на града. 11 от тях ще бъдат удостоени със званието посмъртно.

В Пловдив ще бъде отбелязана тържествено 50-годишнината от спечелването на Шампионската титли от Ботев през 1967 година. На 15 юни (четвъртък) футболистите от шампионския отбор на Ботев ще проведат среща на поколенията в първо студия на Радио Пловдив. Тя ще започне в 17.00 часа. Час по-късно бившият президент на БФС и ЦСКА Валентин Михов ще представи книгата "Неповторимият шампион" на журналиста от Радио Пловдив Диан Никифоров. Отборът ще подари 50 жълто-черни топки на една от подрастващите формации от школата на Ботев. "Биг-бенд Пловдив" ще се грижи за музиката на тържественото събитие.

Преди това на същия ден от 10.00 часа. шампионите ще бъдат специални гости на ръководството на Комбината за цветни метали. Именно под името КЦМ Ботев, "канарчетата" стават шампиони през 1967 година. Шампионите от 1967 година ще бъдат приети на 16 юни (петък) в 10.00 часа от кмета на Пловдив Иван Тотев в сградата на общината. Час по-късно те ще гостуват на Областния управител Здравко Димитров, след което ще има тържествен обяд.  

На 17 юни (събота) в Драматичен театър Пловдив председателят на общинския съвет на града Савина Петкова ще удостои с почетния знак на Пловдив футболистите от шампионския отбор на Ботев Пд. тези, които са починали ще бъдат наградени посмъртно. Тенорът Ивайло Михайлов ще изнесe богата програма. Очаква се събитието да бъде уважено от известни български футболисти и треньори./БТА 

 

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Ботев

Първа лига