Французинът Рене Жирар е трети вариант за треньор на Левски, научи Дарик радио. Той също е в полезрението на собственика Спас Русев, който лично ще се срещне с кандидатите за старши треньор на Левски.

Аврам Грант е вече в София!

Рене Жирар има добро име във Франция. Треньорската му кариера започва през 1991 година от Ним Олимпик. След това преминава през Пау, Страсбург и Монпелие, който извежда до шампионската титла в Лига 1 през 2012 година. За последно 62-годишният специалист бе начело на Нант, но в края на 2016 година се раздели с тима.

Освен това, специалистът ръководи и националните гарнитури на Франция до 16, 19 и 21 години. Това се случва в периода от 2002 до 2008 година. Преди това, от 1998 до 2002 година е асистент на Роже Лемер, начело на "петлите". Жирар успява да класира селекцията до 21 години до полуфинал на Европейското в Португалия през 2006 година, където обаче тимът му губи от Холандия.

Митов: Градин отбор, при Грант съм бил на стаж

Припомняме, че другите двама спрягани за треньорския пост в Левски са Аврам Грант и Делио Роси. Първият пристигна по-рано в София, като бе уловен на летище София от екип на Гонг.

Собственикът на Левски последователно ще се срещне с Аврам Грант и Делио Роси и ще избира между тях. Ако финансовите им условия са непосилни за изпълнение, то тогава ще се стигне до третия вариант, а именно Рене Жирар.