Черно море посреща столичния Септември София на своя стадион "Тича" в ранния мач от съботната програма на третия кръг на Първа лига. Домакините таят надежди са втора поредна домакинска победа, докато столичани гонят първи успех през кампанията. 

Варненци записаха победа над новака Ботев Враца на старта на новата кампания, а в последствие направиха реми на Герена срещу Левски. Септемврийци пък стартираха с равенство срещу Верея, последвано от поражение от Ботев Пловдив. 

За "моряците" с травма е Стефан Станчев, след като бранителят получи контузия в мача срещу Левски (2:2), когато Станчев направи шпагат, но при приземяването той не съумя да стане. Добрата новина за Илиан Илиев е завръщането на Мартин Костадинов и Радослав Василев, които вече са възстановени от травмите си.

Междувременно седмицата преди срещата донесе по-особено настроение на "Тича". А причината бе, че се отбелязаха 80 години от последната титла, която отборът е спечелил в българското първенство.

В ответния лагер треньорът на Септември Николай Митов няма да може да разчита на Янко Георгиев и Стилиян Николов. Наставникът наблегна, че желае повече агресия в защитната игра.

Столичният клуб се раздели с Антони Иванов, който напусна по взаимно съгласие.

Мачът е в събота, 4-ти август, от 18,30 часа, а срещата може да наблюдавате по DIEMA SPORT, както и на дигиталната платформа PLAY DIEMA XTRA. Развитието ѝ може да следите с Gong.bg, както и да слушате по Дарик радио.