С битка на дъното се открива съботната програма от 7-ия кръг на Първа лига. В първия толкова ранен мач от началото на шампионата Септември и Етър ще се борят да спрат пропадането си, което ги закотви на долните позиции. 

Този мач е от 16:30 часа на Националния стадион "Васил Левски" и за вас ще го следим минута по минута на GONG.BG. Можете да го гледате директно в ефира на NOVA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. 

Септември спечели най-убедителната победа в Първа лига от началото на сезона, при това като гост – 5:1 над Черно море в третия кръг.

Септември е в серия от 3 поредни загуби, при нова ще изравни най-дългата си поредица от поражения след своето завръщане в елита – 4 мача, фиксирана между 15 септември и 12 октомври м.г. - 0:2 от Левски, 1:4 от Лудогорец, 0:1 от Локо Пд и 0:5 от Ботев Пд.

Крис Гади не игра в миналия кръг срещу Дунав и това прекъсна серията му от 24 поредни мача за септемврийци, която бе най-дългата за футболист на тима. Французинът не е играл само в 4 срещи, откакто столичани се завърнаха в елита, като единствен Борис Галчев е пропуснал по-малко – 2.

5 мача бяха необходими на Флорент Боджадж, за да открие головата си сметка за втори тим в Първа лига - Етър. През миналия сезон вкара първото си попадение за Пирин в своя седми двубой за благоевградчани.

Взетият за заместник на Бадара на върха на атаката на болярите Жилсон Варела не вкара нито един гол в първите си 6 мача за отбора, през миналия сезон Бадара започна престоя си в клуба с цели 4 гола в първите си 6 срещи.

В миналия кръг Румен Руменов (Етър) изигра стотния си мач в елита. Дебютът му в елита бе на 12 март 2011 г. с фланелката на Литекс при победата на ловчанлии с 2:1 като гости на Пирин Бл.