С интригуващи събития от света на спорта идва септември. Първо издание за сезона на Вечното дерби ЦСКА – Левски, важни мачове от английската Висша лига, три старта във Формула 1 и дългоочакваният двубой между боксовата суперзвезда Антъни Джошуа и опасния претендент Александър Поветкин са сред акцентите на месеца, които зрителите могат да гледат ексклузивно в каналите на DIEMA XTRA и в платформата PLAY DIEMA XTRA. Най-интересните надпревари ще бъдат излъчени като отделни събития, които могат да се купят единично: https://play.diemaxtra.bg/schedule

На футболния хоризонт у нас ще бъде напрегнато. В първия ден на септември от 18.45 ч. един срещу друг се изправят отборите на Ботев Пловдив и ЦСКА, а двубоят ще бъде излъчен на живо в ефира на DIEMA SPORT. За „канарчетата“ предстои и второ голямо предизвикателство – шампиона Лудогорец, непосредствено след ежегодната септемврийска пауза за национални отбори. В последния уикенд на месеца ще бъде първата за сезона и традиционно очакваната с огромен интерес синьо-червена футболна битка. Вечното дерби ЦСКА – Левски ще бъде излъчено по DIEMA SPORT. Краят на деветия месец в календара дава и начало на турнира за Купата на България, където Монтана и ЦСКА ще ни върнат към финала от 2016-та година.

През септември няма да липсва интрига и във Висшата лига. Тотнъм Хотспър ще срещне Ливърпул  на 15 септември от 14.30 ч., а  срещата ще бъде излъчена в ефира на DIEMA SPORT 2. Отново там на 29 септември от 19:30 ч. зрителите могат да проследят мача между Челси и „червените“ от Мърсисайд. И още качествен европейски футбол ще радва зрителите през месеца. Двубоят между Монако и Марсилия  от Френска Лига 1 ще грабне вниманието тази неделя, 2 септември, от 22.00 ч. по DIEMA SPORT 2.

Горещо ще бъде на боксовия ринг през септември. Грандиозният двубой в тежка категория между колосите Антъни Джошуа и Александър Поветкин ще се проведе в рамките на Боксова галавечер на 22 септември от 22.00 ч  на стадион „Уембли” в Лондон. Непобедимият Джошуа ще се изправи срещу руския боксьор в опит да защити световните си титли във версии WBA Super (Световна Боксова Асоциация), IBF (Международна Боксова Федерация ), WBO (Световна Боксова Организация) и IBO (Международна Боксова Организация). Кой ще бъде големият победител от паметния сблъсък, не пропускайте да разберете на 22 септември от 22.00 ч., пряко в ефира на DIEMA SPORT 2. И още от света на бокса – на 8 септември ще се проведе Международна галавечер в Бирмингам, а на 28 септември е последният финал от първия сезон на Световните боксови супер серии. Там след дълго очакване Джордж Гроувс и Калъм Смит ще определят властелина в супер средна категория и носителя на безценното отличие „Мохамед Али“.

Цели три вълнуващи старта във Формула 1 ще могат да преживеят спортните фенове в ефира на каналите на DIEMA XTRA. Първият е тази неделя – 2 септември, в Италия на легендарната писта „Монца” и ще бъде излъчен директно в 16.10 ч. по DIEMA SPORT. Трасето е дълго 5,793 км и е най-бързото в календара на Формула 1. В средата на месеца - на 16 септември, на пистата „Марина Бей“ по улиците на Сингапур ще се проведе другият традиционен старт. Състезанието ще се предава пряко от 15.10 ч. в ефира на DIEMA SPORT. Надпреварата за Голямата награда на Русия на трасето „Сочи“ предстои на 30 септември от 14.10 ч. Кой ще бъде най-бърз, гледайте първо в DIEMA XTRA.                   

Проследете най-интересните спортни събития през септември на живо в ефира на DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2, както и онлайн в платформата PLAY DIEMA XTRA.