Отборът на ЦСКА ще се опита да съхрани гръбнака на настоящия си тим, особено ако успее да завърши сезона с трофей. Главният мениджър на „червените” Стойчо Стоилов счита за абсурдно да се търсят продажби на основни футболисти на всяка цена, защото освен успехи на домашната сцена, той обяви и като цел класиране в групова фаза на един от двата европейски клубни турнира.

„По принцип винаги има интерес към нашите играчи, защото са млади и перспективни. Сега се концентрираме върху спечелването на двата трофея и през лятото трябва да запазим отбора, ако може да го подсилим. Нашето желание е първо да се представим добре в Европа. Ако е толкова голям интересът, както се случи с Кирил Десподов, който в качеството си на Футболист №1 на България за 2018-а сам заяви, че иска да ходи в чужбина, ако има особено голям интерес, тогава вече може евентуално да замислим, както и за готов трансфер, чрез който да бъде заместен. Иначе абсурд, не виждам как може да се случи”, коментира Стоилов пред „Домът на футбола” по DIEMA SPORT.

„Винаги има интерес, но едно е интерес, но друго е оферта, а съвсем различно – трансфер. Това са три коренно различни категории. Целта е пробив в евротурнирите, това идва след спечелването на Купа и титла в България. Трябва да има пробив в групите на съответния турнир.”

„Ролята на консултанта Люпко Петрович и спортния директор Кристиано Джарета? Това са неща вътре от кухнята. Не мисля да отговарям на този въпрос.”

 „Аз работя както с Кристиано, така и с Люпко по селекция и други въпроси. Работим заедно. Другата седмица в началото ще имаме среща със собственика по въпроса със селекцията – Любо ще каже на коя позиция какви играчи са му нужни. Тогава вече ще знам със сигурност от какво имаме нужда. Ние следим играчи на всеки един пост. Нека феновете са спокойни, че няма да бъде късно.”

„Не мога да кажа, че няма добри български футболисти, въпросът е дали ще бъде възможно тяхното привличане на този етап в ЦСКА. Кристиан Димитров от Ботев Пд? Не, имена не искам да споменавам. Всичко ще стане ясно юни месец, на първата тренировка на отбора за новия сезон. Живот и здраве, тогава ще е. Има ли договорени вече нови попълнения? Не искам да казвам дали има или няма, дали имаме или нямаме интерес. Има нови правила в ЦСКА, вече от 3 години. Занапред няма да се обявява кои са ни цели. За селекция е много рано да се говори. В момента сме в битката за Купата и титлата, разчитаме на нашите играчи, имам доверие в тях. Ако някъде треньорът каже, че има нужда от подсилване, ще се вземат конкретните мерки. В момента имаме отбор конкурентноспособен, за да спечели двете отличия.”

„Това дали цените за българските играчи са реалистични или не – това няма значение. Собствениците на тези клубове са преценили така. Това си е тяхно право. Щом така са преценили, че толкова струват – това е. Ние винаги следим български играчи, даваме път на наши млади играчи. Аз предпочитам българското, преди да погледнем в чужбина. Когато не можем да намерим нужното качество в България, тогава поглеждаме към чужбина.”

„Темата Бербатов? Когато тя се завъртя, аз не бях в България. Бях един месец извън страната и не бях много запознат. Щом Митко не е излязъл досега той лично да каже какво се случва, значи би трябвало да е приключила темата.”

„Завръщане на Каранга в ЦСКА? Той не е излишен в своя тим. Миналата година в края претърпя тежка операция след сблъсък с противников вратар. Нарани си далака и впоследствие беше изваден. В момента се възстановява от тази доста тежка контузия. До лятото има договорка с клуба да не играе, като ще бъде преотстъпен на друг тим, за да отвори място за друг чужденец. Това е, доколкото знам. Той си има договор с Хенан, взима много голяма заплата там. Няма български отбор, който да може да си я позволи. Това е нереалистично, че да го коментираме. Китайските клубове нямат такава практика да плащат големи пари, пък играчът да играе на друго място. Просто не е рентабилно.”

„Данило Асприля? Не, аз не знам откъде идват тези информации. Тези играчи – и Каранга, и Асприля – си имат договори с чужди клубове от Азия, където са много добре платени. Асприля вече е на над 30 години. Ние предпочитаме, ако се инвестират пари, да става в млади играчи, които да търпят развитие”, добави Стоилов.