Шампионът Лудогорец започна успешно защитата на титлата си в efbet Лига. Тимът на Стойчо Стоев надделя с 2:0 над новака Царско село в мач от първия кръг на шампионата, който се игра на стадион „Ивайло” във Велико Търново.

И двете попадения за разградчани реализира Клаудиу Кешеру, като първото от тях дойде от дузпа в началото на срещата.

GONG.BG
9 снимки

Наставникът на домакините заложи на състав, който определено показа, че „орлите” излизат в срещата с мисъл за реванша от първия квалификационен кръг на Шампионската лига срещу унгарския Ференцварош в сряда. Първият двубой в Будапеща завърши с минимална загуба с 1:2 за разградчани, която все още оставя шансовете им за класиране в следващата фаза на турнира.

Григоре, Швиерчок и Яцек Горалски дори не попаднаха в групата на тима, която дори не бе запълнена. Наставникът на разградчани Стойчо Стоев записа едва пет резерви, сред които бе и младокът Иван Йорданов, който е роден през 2000 година.

Развитието на мача минута по минута

Вижте кой е Играч на мача


Двубоят започна по най-добрия начин за шампионите, които поведоха в резултата още в 7-ата минута. При една от първите си атаки в мача, тимът на Стойчо Стоев стигна до дузпа, която бе отсъдена за нарушение срещу Жоржиньо.

Бившият футболист на ЦСКА бе изведен отлично зад отбраната на Царско село от Клаудиу Кешеру, а Веселим Минев закъсня с намесата си и го събори в пеналта. Главният рефер Николай Йорданов не се поколеба да посочи бялата точка, а футболистите на столичани дори не протестираха.

Клаудиу Кешеру се нагърби с изпълнението на наказателния удар и не сгреши. Румънецът стреля в долния ляв ъгъл на вратата и не остави никакви шансове на стража.

Успокоени от бързото си попадение в мача, футболистите на разградчани намалиха оборотите. В 18-ата минута Доминик Янков пробва късмета си с далечен изстрел, но стреля право в ръцете на вратаря.

Няколко минути по-късно дойде и първата добра ситуация за Царско село. Новото попълнение Родни Антуи проби много добре, финтира бранител на Лудогорец и стреля, но след рикошет топката излезе в корнер.

След половин час игра пред Жоржиньо се откри отличен шанс, за да удвои преднината на своя тим. Сисиньо изведе по прекрасен шанс своя съотборник, който стреля без подготовка и прати коженото кълбо встрани от вратата.

Втората част започна с много добра възможност за шампионите. Минута след подновяването на играта домакините стигнаха до пряк свободен удар на границата на наказателното поле на Царско село. Кешеру застана зад топката и стреля много силно, но техничният му удар профуча покрай левия страничен стълб на вратата.

Футболистите на Стойчо Стоев направиха сериозна крачка към първите си три точки през новия шампионат в 66-ата минута, когато Клаудиу Кешеру отново порази целта и сериозно наклони везните в полза на домакините.

След изпълнение на корнер, Димо Бакалов пробва удар, но вместо това топката рикошира и се озова на главата на румънския нападател на Лудогорец, който с лекота я насочи в мрежата от близка дистанция.

Първият точен удар в очертанията на вратата на домакините дойде едва в 74-ата минута. Резервата на Царско село Борислав Балджийски пробва късмета си, но изстрелът му бе слаб и не затрудни Ренан дос Сантос.

Последваха две добри възможности за Дан Битон, но новото попълнение на Лудогорец нямаше късмет пред гола.

В заключителните минути на срещата, в рамките на 30 секунди, Лудогорец стигна до две много добри ситуации, които обаче пропиля. Първо Димо Бакалов, а след това и Лукоки имаха възможност да се разпишат, но при първия удар вратарят спаси, а вторият изстрел не попадна в рамките на вратата.  

ЛУДОГОРЕЦ – ЦАРСКО СЕЛО 2:0

1:0 Кешеру 7' (д)

2:0 Кешеру 66'


Стадион „Ивайло”, Велико Търново

еfbet Лига, I-ви кръг

Рефер: Николай Йорданов


Лудогорец: 33 Ренан, 4 Сисиньо, 5 Терзиев, 90 Форстър, 11 Манолев, 17 Жоржиньо, 7 Бакалов, 20 Юсеин, 25 Баджи, 64 Янков, 28 Кешеру

Царско село: 12 Димитров, 25. Й. Минев, 17 Даскалов, 44 Кацаров, 14 В. Минев, 89 Евертон, 6 Георгиев, 8 Уесли, 93 Андерсон, 11 Родри Акуа, 10 Минчев