Старши треньорът на Левски Делио Роси остана доволен от победата с 2:0 над Верея в мача от последния 36-и кръг на Първа лига. По този начин “сините” си осигуриха решителен мач за участие в Лига Европа. Той ще бъде в четвъртък от 20:00 часа на стадион „Георги Аспарухов“ срещу седмия Черно море.

Левски стигна до мач за Европа след бой над Верея

“Трябваше задължително да победим и да спечелим третото място, за да играем бараж за Лига Европа. Прибързано действахме, имахме положения за гол и през първото полувреме, но не успяхме да ги реализираме”, каза Роси.

“В баража трябва да играе по-добре от противника. Безпокойството и страхът не печелят мачовете. Ние трябва да изиграем този мач спокойно. Ще играем на нашия стадион пред нашите привърженици. Сега трябва да направим една рекапитулация, за да разберем кои играчи са ни останали и да изиграем мача по най-добрия начин”, добави италианският специалист.

“След мача за Купата ни се случиха всички възможни нещастия. Каква е контузията на Филипе Нашименто все още не знам, но сега ще говоря с медицинския щаб, за да се информирам”, допълни той.

Роман Прохазка: До няколко дни ще знаем какво е бъдещето ми

Роси бе запитан и дали мачът срещу Черно море ще бъде решаващ за бъдещето му: “Моята работа ще оцени клуба. Със сигурност това е един много важен мач.”