Левски - Лудогорец се превърна в емоционална тактическа битка между двама треньори. Мачът завърши наравно, а резултатът е по-скоро справедлив. "Сините" играха половината среща с човек по-малко и това накланя везните, че те трябва да са малко по-доволни от ситуацията. В Разград могат да се утешават, че бяха на чужд терен пред превъзходна публика, която вдигаше противника, когато трябва.

Ключовият момент в мача беше положението с Натанаел, който удари Вутов в лицето, а Никола Попов се уплаши и му вдигна едва жълт картон. Грешка, която повлия! Малко по-късно "сините" останаха с човек по-малко и двубоят навлезе в интересен период.

Яка битка, спорни моменти, но една липса на Левски-Лудогорец

Лудогорец натисна, но Делио Роси паркира автобуса с впечатляваща лекота. "Зелените" не подложиха на големи опасности младия Александър Любенов, който вдъхваше сигурност и си използва шанса.

Гостите натискаха, ама не знаеха как да отправят удар към вратата. Домакините се бранеха и чакаха своя шанс. Той дойде, но Обертан пропусна. После съдията изгони Сисиньо за удар без топка и Левски обърна движението в мача. От еднопосочен, той отново стана двуостър. Вутов отправи отличен удар с глава, но Ренан спаси феноменално. Това бяха важните мигове в мача, които се набиха на очи. 

Имаше ги и онези, тънките моменти, които минават между капките. Трябваше ли да бъдат изгонени Дяков и Абел Анисе? По-правилният въпрос е колко пъти.

Ето защо Левски може да съжалява, че не победи неубедителния фаворит за титлата. Делио Роси го нямаше десет дни, но явно асистентите му работят добре. Италианецът изтърва шанса да бие Херо с джойстика.

Победа от дистанция щеше да разклати жестоко позициите на Димитров, който сигурно няма да е щастлив, ако гледа интервюто на Марселиньо след мача на "Георги Аспарухов". Ако го прочетем между редовете, ще ни стане ясно, че нещо в Разград скърца. 

Левски набира скорост и хората застават зад този вариант на отбора. Пълният стадион изпрати играчите с аплодисменти, а те са наясно, че имат треньор, който може да ги подобри. Това е най-важното за един спортист. 

На практика италианецът определяше пулса на мача. Делио Роси затвори играта, но в крайна сметка чистите шансове ги създаде неговият отбор. Левски вече не е просто трън в петата, а солиден конкурент, който ще се бори на терена за своето. Въпросът е как ще стоят нещата извън него...

Дванайстият играч се върна, но големият въпрос е колко ще дойдат на "Герена" за домакинството на Септември, което е в петък? "Сините" не трябва да очакват удобна програма, а очевидно и справедливо съдийство.

Левски е задължен да се подобрява, защото трибоят ще е сложен и няма да е по най-честните правила. Плюсът за тимът от "Герена" е, че има публика, отличен треньор, а вече дори и добри футболисти. Играчи, които под ръководството на Роси ще стават по-добри.