Старши треньорът на Левски Делио Роси не отдаде голямо значение на днешната победа с 3:0 над австрийския Волфсбергер. Наставникът на „сините” заяви, че контролните срещи нямат стойност, но помагат да се подобри играта на тима.

Левски се реваншира подобаващо за загубата си с 0:3 от Хибърниънс в първата контролна среща. Антонио Вутов откри резултата в 65-ата минута. Жуниор Мапуку пък покоси на два пъти вратата на 9-ия в австрийската Бундеслига и то само за 5 минути, оформяйки крайния резултат. 

„Черната сила” порази австрийци

„Това са контролни срещи, които са тренировки за нас. Нямат голяма стойност. Вървим напред, което е вследствие на тренировките. Търсим нови, алтернативни начини, за да подобрим играта си. Има много нови неща, които ще правим”, коментира Роси.

Роси разкри, че клубът работи по привличането на нови футболисти. 

„Преди всичко съм доволен, че президентът на Левски дойде да ни види. Това означава, че той се интересува от отбора. Русев знае, че са ни необоходими футболисти на някои постове. Работи се по въпроса, най-вероятно ще се намери нещо. За момента няма нищо конкретно”, разкри наставникът на „сините”.

„Според мен Мапуку не е централен нападател. Той би бил много по-полезен, ако играе по крилото, защото по-добре може да използва своята бързина”, заяви още той.

„Ще има три дни почивка, но не за всички. Много ще останат тук и ще тренират. Сега започва втората част на подговотката. Продължаваме да работим по физическите показатели, но още повече ще работим по техническите”, каза още той.

„Всички, които работят искат да постигнат резултати. Ясно е, че резултатите те карат да работиш по-добре. За мен, въпреки резултатите, ние работихме много добре. С такива резултати ще работим още по-добре. Футболистите не са свикнали с такова натоварване”, завърши Роси.