Град Русе очевидно допадна на Делио Роси, който разбърка картите и Левски се развихри.

Левски разби Дунав с 4:0 като гост в мача от 18-ия кръг на Първа лига.

Четирибуквеният крайречен град, сходен с фамилията на треньора на Левски, се оказа късметлийски за Роси, който предложи нови идеи в състава си и това даде резултат. За победата на „сините“, в този мач с жълти екипи, италианецът разбърка картите и така отговори на критиките за слабата резултатност на своите.

Четири гола! Толкова вкара Левски, не го бе правил от Славия /4:0/ на 26 август – изравнен рекорд по резултатност за Левски в това първенство. Разписаха се хора, които не бяха помирисвали гола отдавна или изобщо. На два пъти Васил Панайотов и по веднъж Мапуку и Буш. А срещу „белите“ досега това бе най-голямата победа за Левски под ръководството на Роси, поел отбора при успеха с 2:0 именно срещу Дунав в петия кръг.

Васил Панайотов: Мачът се разви добре

Левски събра 35 точки, оставайки на третата позиция. За предпоследния в таблицата Дунав с 14 пункта това бе петото домакинско поражение.

Изненадата на Делио Роси бе в позицията на Жуниор Мапуку. Той постави тъмнокожия нападател по левия фланг. На върха на атаката на Левски пък бе Антонио Вутов, подпомаган дейно от Габриел Обертан.

И двата отбора започнаха активно, като най-добрата ранна възможност се откри пред обичайния заподозрян от Левски Давид Яблонски, който стреля с глава след корнер, но не намери вратата на Дунав.

Роси: Критиката е част от играта

Дунав отвърна с опасност, създадена в 21-ата минута от Будинов и финализирана като удар от Божидар Васев, но той намери външната страна на мрежата.

Следващата опасност отново бе пред вратата на Левски, но при разбъркването на Бранимир Костадинов не успя да нанесе добър удар и бе блокиран.

Орачев: Левски беше по-хитър, не ме е срам от загубата

Левски веднага отговори, като Мапуку центрира по трева към Вутов, но ударът му не намери вратата.

Левски пръв стигна до гола, а това се оказа първото попадение за тима на Васил Панайотов. В 33-ата Мапуку започна хубавата атака за Левски, продължи я с пета Прохазка, Вутов стреля, но Антонов отрази, само за да се разпише Панайотов при добавката – 0:1.

Шест минути по-късно отново същият неочакван стрелец за Левски Панайотов се прояви, завършвайки с втори гол атаката на своите - 0:2.

А позицията, на която бе поставен Мапуку – по фланга, очевидно доста му импонираше. Изобщо схемата, която измисли за този мач Роси – 4-4-1-1, внесе острота и нещо различно в играта на Левски.

Веднага след почивката и „Черната сила“ бе възнаграден с гол за добрата си игра. Той не бе вкарвал от 26 август срещу Славия, в седмия кръг. Сега му помогна вратарят на Дунав Антонов, който не се намеси добре при корнер и топката кацна на главата на Мапуку за 0:3 в 46-ата минута.

При този резултат Левски спокойно контролираше събитията на терена.

Четвъртия гол в 78-ата минута добави Серджиу Буш и Левски поведе с 4:0. И той не се бе разписвал от 26 август, подобно на Мапуку... Преди него именно Мапуку отправи удар, но топката попадна у румънеца и той вкара четвъртия за крайното Дунав - Левски 0:4.

ДУНАВ - ЛЕВСКИ 0:4

0:1 Васил Панайотов 33, 0:2 Васил Панайотов 39, 0:3 Жуниор Мапуку 46, 0:4 Серджиу Буш 78

Ето и съставите:

Дунав: Антонов, Ненов, Хубчев, Ларин /46-Андреас Васев/, Милчев, Димов, Жатоба, Костадинов /70-Д. Георгиев/, Шопов, Б. Васев, Будинов

Левски: Митрев, Горанов, Ейолфсон, Яблонски, Цветкович, Панайотов, Рошу /53-Белмонт/, Прохазка, Вутов, Обертан /67-Буш/, Мапуку.